InAfrikka, Matkatarinat

Matkakokemuksia La Diguelta – Seychellit matkapäiväkirja osa 2

La Diguen upea ranta Seychelleillä

Kun istuimme sähköllä kulkevassa menopelissä ja kiisimme kohti ensimmäistä La Diguen majoitusta, ymmärsimme nopeasti, miksi seychelliläiset olivat hehkuttaneet meille La Diguen tunnelmaa ja kauneutta.

Kävellen ja polkupyörillä liikkuvat paikalliset ja turistit tulivat meitä vastaan sekä muutama isoa golfkärryä muistuttava menopeli, jollaisen kyydissä myös me istuimme. La Diguen keskusta oli ohitettu muutamassa minuutissa, sen jälkeen jätimme taaksemme kukkien ja ristien täyteisen hautausmaan, jonka jälkeen tie seurasi lähellä rantaviivaa. Näimme ensimmäiset välähdykset La Diguen lukemattomista rannoista. Anse Severe -nimisen rannan vieressä seisoi monta värikästä tuoremehubaaria, joista löysimme oman suosikkimme seuraavana päivänä.

Jos Seychellien Praslinilla on leppoisa tunnelma, vielä astetta leppoisampi se on noin 3 000 asukkaan La Diguen saarella. Hämmästelin ensimmäisen majoituksemme terassilta, miten noin 20 metrin päässä pauhuava meri oli niin turkoosi. Eihän tuollaista näe kuin ehkä vain myyvimmissä mainoskuvissa. Paitsi, että täällä La Diguella näkee ja ihan luonnon filttereillä kyllästettynä!

Terassinäkymät La Diguella
Terassinäkymät La Diguella
Kaunis maisema La Diguella

“Mökkimme” oli melko kulahtanut sisältä, mutta näissä maisemissa se ei ollut olennaista. Iltaisin minun oli välillä noustava sängystä ja kurkistettava terasille, olivatko päivällä käytössä olleet uimatamineet yhä kuivumassa paikallaan vai oliko tuuli lennättänyt ne viidakkoon. Nimittäin kun makasin sängyssä, ulkoa kuuluva jylinä kuulosti aivan siltä kuin olisimme olleet myrskyn silmässä. Mutta ei − bikinit olivat taatusti paikallaan ja heiluivat hennossa tuulessa. Se olikin se upea turkoosinen meri, jonka aallot mekastivat alapuolellamme isoja graniittikiviä vasten. Menin lankaan melkein joka ilta.

Tällä terassilla tuli vietettyä monta hetkeä ja veikkaan, että nämä näkymät ovat yksiä niistä, jotka tulen muistamaan kauan Seychellien reissulta.

Istuin onnellisena La Diguen terassilla

Lempirantani La Diguella

Ensimmäisinä La Diguen iltoina otimme tavaksi kivuta Anse Patates -nimisen rannan upeille graniittikiville. Nuo kivet ovat hämmästyttävän muotoisia, kaikki kuin omia taideteoksiaan turkoosia merta vasten. Kuten Praslinin rannalla olimme tehneet, seurasimme täälläkin, minkä väriseksi laskeva aurinko muutti taivaan. Kun katselin tätä kaikkea kivillä istuen, minun oli välillä vaikea tajuta, että todella istuin tällaisen paratiisin ympäröimänä. Että tällainen paikka oli jossain Maan pinnalla.

Yksi La Diguen kauneimmista rannoista

Kävimme samaisella rannalla uimassa ja snorklaamassa sekä bongasimme aina välillä vedenpinnalle ilmestyvän merikilpikonnan. Erittäin hyvällä tuurilla täällä olisi voinut nähdä myös delfiinejä. Meri ei ollut yhtä tyyni kuin monella muulla rannalla, mutta uiminen ja snorklaaminen onnistuivat, jos veteen meni ennen laskuvettä. Laskuveden aikaan rannan tuntumassa olevaa riuttaa oli hankala ohittaa ja silloin siinä olisi voinut satuttaa itsensä pahastikin.

Metsää ja mehuja La Diguen pyöräretkellä

Törmäsimme reissumme ensimmäisiin toisiin suomalaisiin, kun testailimme vuokrapyöriämme yhdellä La Diguen hiljaisemmista kaduista. Tuskailin pyörän vaihteiden kanssa ja testailin käsijarruja, kun yhtäkkiä kuulin vasemmalta puoleltani huudon suomeksi “Jos vaihteet toimivat, se on yllätys!”. Tämän totuuden jälkeen saimme terassilta istuvalta suomalaispariskunnalta vielä pari hyvää vinkkiä, minne suunnata kulkupeleillämme.

Ohitimme pyörillä muun muassa upean viidakkomaisen metsän, joka sijaitsee lähellä Grand Ansen rantaa. Itse metsän keskelle ei päässyt itsenäisesti tarpomaan, mutta onneksi pyörätieltäkin kuuli lintujen äänet ja pystyi ihailemaan kohti korkeuksia kurottavia puita, joiden runkoja pitkin kipusi vihreälehtisiä köynnöksiä.

Pyöräretkellä La Diguella

Eräänä iltapäivänä taisin näyttää melko väsähtäneeltä pyöräretken viimeisillä kilometreillä, kun eräs paikallinen poika kysyi minulta tien päällä, että miten menee. Hän taas oli matkalla kavereidensa kanssa kalaan ja kertoi, että he joko syövät kalat itse tai myyvät ne eteenpäin. Poika oli iloinen myös koulujen lomasta, joka oli meneillään juuri tuolloin. Lisäksi hän vinkkasi minulle mehubaarista, josta saisi tuoretta uutta energiaa.

Muutamana päivänä kävimmekin hörppäämässä mango-passionmehut eräässä rannan vierellä sijaitsevassa mehubaarissa, jossa ihania mehujuomia myivät eräs vanhempi nainen ja hänen aikuinen tyttärensä.

Meidän lempi mehubaari La Diguella
Tuoremehut La Diguella

Paineita paratiisissa

Jo Seychellien reissun alkuvaiheessa olimme huomanneet, että meillä ei ole samalla tavalla puhtia kiertää yhtä paljon eri paikkoja kuin aikaisemmilla reissuilla. Vaikka meillä olikin monta päivää aikaa ensin Praslinilla ja sitten täällä La Diguella, päätimme, ettei meidän tarvitse nähdä läheskään kaikkea, mitä näillä saarilla olisi tarjottavana. Puhumattakaan niistä kaikista paikoista ja muista saarista, jonne La Diguelta ja Praslinilta voisi tehdä päiväretkiä.

Kaunis maisema La Diguella

Olimmekin enemmän lepoloman kuin perinteisen aktiiviloman tarpeessa, minkä tajuaminen ja hyväksyminen vei itseltä ensin aikaa varsinkin, kun olen tottunut näkemään ja tekemään paljon tällaisilla kaukomatkoilla. Minulla oli välillä vaikeuksia saada omaa kehoa rauhoitettua ja podin varsinkin aluksi huonoa omatuntoa siitä, etten pystynyt karistamaan edellisen vuoden aikana kerääntynyttä kuormaa ja mukaan lähteneitä kurjia ajatuksia edes täällä paratiisissa.

Tuntuu, että tällaiselle matkalle saattaa tiedostamatta pakata mukaan odotuksia ja ajatuksia, että pitäisi pystyä nauttimaan joka hetkestä. Kun keskustelimme asiasta Ollin kanssa ja pohdimme tätä, se auttoi minua päivä päivältä tulemaan hieman sinummaksi sen kanssa, että myös Seychellien lomalla minulla voi olla ikävämpiä hetkiä. Huomasin, että mitä enemmän vastustelen niitä ja yritän pyristellä irti ikävistä ajatuksista, sitä huonompi fiilis minulle tulee.

Reissun aikana ja erityisesti La Diguella hokasasin pikkuhiljaa, että jos yritän suhtautua myös ikäviin ajatuksiin hyväksyvämmin, ne menevät myös helpommin ja nopeammin ohi. Jossain kohtaa reissua tajusin melkein kuin vahingossa, että lomalla alkoi olla palauttava vaikutus ja koin huomaamattani myös sellaisia hetkiä, joissa innostuin pienistä asioista, mieleni kulki hetkessä eikä jumittunut jatkuvasti menneeseen tai tulevaan. Sellaiset vapauden tunteen hetket olivat minulle arvokkaita ja tuovat minulle yhä iloa, kun ajattelen niitä nyt jälkeenpäin.

La Diguella pääsin myös kunnon lukuvauhtiin romaanieni kanssa ja nojatuolin pohjalla paratiisimaiseman edessä oivalsin, että tätä juuri tarvitsin tässä hetkessä.

Leppoisammasta lomasta huolimatta La Diguelta riittää vielä kerrottavaa, muun muassa kajakkiretkestä sekä toisesta ihanasta majoituksestamme, jossa meitä isännöi paikallinen mies Gerard korkealla viidakon korkeuksissa. Ne seikkailut ansaitsevat omat postauksensa.

Muita merkintöjä Seychelleiltä:

Tervetuloa seuraamaan blogiani myös Instagramin ja Facebookin puolella.

By
15

You may also like

15 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Kyllä nuo Anse Patatesin graniittikivet vain näyttävät hienoilta yhdistettynä tuohon turkoosiin veteen. Ja nuo auringonlaskukuvat näyttävät myös tolkuttoman kauniilta. Ajattelen itse, että Seychellit tosiaan on kohde, jonne mennään erityisesti nauttimaan ja rentoutumaan, ei suorittamaan.

  3.12.2022 at 16.13 Reply
  • Emilia

   Joo nuo paikat ovat kyllä niin kauniita, tuollaisia graniittikiviä kun ei ole nähnyt missään muualla ja ne vielä yhdistettynä turkoosiin mereen, niin ah 😍
   Joo Seychellit on kyllä oiva paikka rentoutumiseen, mutta yllättävän paljon sieltäkin löytyy erilaisia aktiviteetteja ja retkivaihtoehtoja, jos sellaisia haluaa 🙂

   14.12.2022 at 21.32 Reply
 • Reissu-Jani

  La Diguen saarella tuli käytyä toukokuussa 2022 – kolme päivää. Aivan mahtavaa kunhan lähtee pois “helpoilta” rannoilta joihin pitää tosiaan kävellä eikä pyörällä pääse suoraan rantaan. Ansa Cocos oli ehdottamasti suosikkini. Anse Patatesin kiviä tuli ihmeteltyä myös kun polkupyörillä ajoimme rantatien päähän.

  4.12.2022 at 15.24 Reply
  • Emilia

   Kiva, että sullakin oli kolme päivää aikas täällä! Me oltiin kuusi päivää eikä kyllä yhtään käynyt aika pitkäksi. Mä tykkäsin koko saaresta, mutta tosiaan vielä hiljaisempia rantoja, kuten tuo Anse Cocos, löytyi, kun jaksoi vähän tarpoa. Me käytiin myös kajakkiretkellä vähän syrjemmässä Anse Marronin lähettyvillä, upeita paikkoja! Niistä pitää vielä kirjoittaa omassa postauksessa 🙂

   14.12.2022 at 21.37 Reply
 • Mari / Kodinvaihtaja

  Ihanan näköistä. Ja miten meitä suomalaisis on aina kaikkialla vaikka meitä vain viisi miljoonaa!

  4.12.2022 at 17.46 Reply
  • Emilia

   Sepä, helposti ei karkuun pääse meikäläisiä 😀

   14.12.2022 at 21.39 Reply
 • Elina / elinanmatkalaukussa

  Aivan nautinnollisen näköinen tuo terassi, muistan myös Malediiveilla ja Sri Lankassa, kuinka öisin kuuntelin pauhaavaa merta ja luulin jo, että aallot tulevat majapaikkaan saakka. Tuttu tuo tunne, että joskus murheet ja mielen kuormat seuraavat matkoille mukaan ja vaikeuttaa rentoutumista vaikka kuinka haluaisi täysin nauttia lomasta. Tekee hyvää välillä vain olla, musta tuntuu että nykyään matkustamisessa on jopa unohdettu se perinteinen loma ja loman tarkoitus ja nykyään lomat on pelkkää menemistä paikasta toiseen, kyllähän se väsyttää, ainakin itseä tai ei välttämättä väsytä, mutta en ainakaan palaudu tavallisesta arjesta 😀

  4.12.2022 at 23.54 Reply
 • Pirkko / Meriharakka

  Poikkesimme tuolla vaan päiväseltään Intian valtameren risteilyllä – laiva oli kyllä Seychelleillä useamman päivänkin, mutta halusimme nähdä vähän kaikkia saaria. Mutta tuo La Digue on kyllä ihan omanlaatuisensa, eli matka Seychelleille, lyhyempi tai pitempi, ei ole kyllä täydellinen ellei noita rantoja ole nähnyt!

  5.12.2022 at 19.42 Reply
 • Anne | Elämää Nomadina

  Näyttää ihan täydellisen upealta kohteelta! Voi vitsit että tuli kaukokaipuu ja ikävä tropiikkiin tätä lukiessa ja noista teidän kuvista! Vaikka koko ajan “matkalla” ollaankin, niin ei tämä Euroopassa nomadina pyöriminen ole yhtään sama asia kuin loma tropiikissa, vaikka sinänsä toki mahtavaa onkin. Ensi vuoden must-do listalla kyllä on siirtyminen muille mantereille, mutta sen tarkempaa suunnitelmaa ei ole tehtynä – ehkäpä siis suunnataan ainakin joksikin hetkeksi Seychelleille!

  6.12.2022 at 17.32 Reply
 • Hannamari / Kohdemaa numero 28

  Aivan paratiisin näköinen paikka! 😍 Itse sorrun joskus ajattelemaan, että kun tänne asti tultiin, niin pitäisi tehdä sitä tätä ja tuota, vaikka oikeasti olisi levon tarpeessa. Lokakuussa matkustettiin Sansibarille Kilimanjarolta palaamisen jälkeen, ja pari päivää oltiin vain, mikä teki todella hyvää.

  10.12.2022 at 21.55 Reply
 • Sanna | Seven Seas

  Näyttää kyllä aivan huikean upealle paikalle! Ja nimenomaan rentoon lomailuun. 😉 Onneksi pääsit myös chillailun makuun lomallasi. Ainakin puitteet on olleet hulppeat.

  10.12.2022 at 22.50 Reply
 • VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa

  Ai että miten vehreää ja turkoosia! Kateeksi kävi lukiessa tätä blogipostausta keittiönpöydän ääreltä, kun ikkunassa näkyy lähes metrin kinokset. 😀

  11.12.2022 at 10.35 Reply
 • Rasmus

  Hei.

  Oli kiva lueskella teidän matkasta. Ollaan vaimon ja kolmen lapsemme kanssa menossa Seychelleille 2 viikoksi. Lähtö keskiviikkona. Ollaan viikko Praslinissa ja viikko La Diguessa. Sellaista mietin, että miten raha-asiat sielläpäin. Toimiiko suomalainen pankkikortti? Saako sillä nostettua paikallista valuuttaa pankkiautomaateista? Onko siellä pankkiautomaatteja? Vai tuleeko toimeen ilman käteistä?

  Kiitos etukäteen vastauksesta 🙂

  Yt
  Rasmus

  16.1.2023 at 00.29 Reply
  • Emilia

   Hei Rasmus, kiva kun löysit tänne ja laitoit kysymyksiä 🙂 ihanat saaret olette valinneet! Meidän mielestä La Digue ja Praslin olivat reissun parhaat. Kaikista meidän seikkailuista en ole ehtinyt vielä kirjoittaa, La Diguelta on tulossa pian vielä toinen postaus 🙂
   Raha-asiat sujuivat tuolla vaivattomasti, suomalaisella kortilla pystyi maksamaan hyvin ja automaatteja oli muistaaksemme hyvin tarjolla. Mutta kannattaa kyllä nostaa myös käteistä sitten paikan päällä, sitäkin on hyvä olla matkassa.
   Huippua reissua teidän perheelle! Saaren itäosassa on myös hienoja rantoja, niistä en ehtinyt vielä kirjoittaa tähän postaukseen.

   16.1.2023 at 10.45 Reply
   • Emilia

    Hei tuli vielä mieleen, jos teitä tai osaa teidän perheestä kiinnostaa. Me oltiin Crystal Water Kayaksin retkellä La Diguella, se oli sellainen, jolle lapsetkin voivat osallistua, kantsii tsekata!

    16.1.2023 at 10.51 Reply

  Leave a Reply