Kuka, mitä?

Merkintöjä maailmasta blogia kirjoittava Emilia Seychellien Mahella

Hei,

ja lämpimästi tervetuloa seuraamaan blogiani Merkintöjä maailmasta! Täältä blogin kulissien takaa löydyn minä, reilu kolmekymppinen ja Helsingissä päämajaa pitävä Emilia. 

Perustin Merkintöjä maailmasta -blogin vuonna 2018, jolloin julkaisin ensimmäisen postaukseni Matkakokemuksia Etelä-Afrikasta. Olin jo kauemmin halunnut luoda oman paikan, johon voisin kirjata ajatuksiani, jakaa inspiraatiotani, oppimaani ja kokemuksiani myös muille sekä johon voisin kanavoida yhtä rakkaimmista harrastuksistani – kirjoittamista. 

Postaukseni keskittyvät pääasiassa matkatarinoihini, mutta silloin kun siltä tuntuu, jaan myös muita ajatuksiani elämästä ja muusta maailmaan liittyvästä inspiraatiostani. Erilaisissa kohtaamisissa ja seikkailuissa opin uusia asioita ja teen oivalluksia niin maailmasta, sen ihmisistä, kulttuureista ja luonnosta, mutta myös itsestäni ja elämästä ylipäätään. Tätä kaikkea inspiraatiota haluan kirjoituksillani jakaa lukijoilleni eteenpäin.

Emilia Keniassa paikallisten kavereidensa kanssa

Matkatarinoilla haluan välittää niitä tuntemuksia ja aistielämyksia, joita koen reissun päällä. Rakastan seikkailuja, savannilla vaeltavia eläimiä, aaltoilevia vuorijonoja, turkoosina hohtavia järviä, rauhoittavaa ja pelottavaa merta, hiljaisia metsiä, notkuvia palmuja sekä jalkapohjiin tarttuvaa hiekkaa. Vaikka yhä useammin huomaan suunnittelevani matkaa luontokohteiden äärelle, niin myös kaupunkien historia, ilmapiiri ja mahdollisuudet kiehtovat minua. Viime vuosina olen innostunut entistä enemmän myös kotimaan reissuista ja havahtunut siihen, että uteliaan seikkailumielen voi löytää myös lähimetsässä.

Erityisesti reilun kymmenen vuoden aikana reissut ovat muokanneet kokemustani ympärillämme olevasta maailmasta. Esimerkiksi vapaaehtoistyöjaksolla Keniassa, vaihto-opiskelulla Balilla, Tansanian matkalla ja Intian kehitysyhteistyön opintomatkalla on ollut paljon painoa siihen, mitä asioita haluan toteuttaa elämässäni ja kuka minä koen olevani. 

Olen omimmillani silloin, kun saan tehdä itselleni ja muille merkityksellisiä asioita. Olen ollut paljon mukana kansalaisjärjestöjen toiminnassa sekä työntekijänä että vapaaehtoisena niin Suomessa kuin ulkomailla. Syksyllä 2018 pääsin Intiassa näkemään omin silmin, miten jonkun toisen elämä voi mullistua hyvään suuntaan silloin, kun tuemme toinen toisiamme ja miten vaikutukset moninkertaistuvat. Voit lukea vaikuttavasta Intian matkastani esimerkiksi postauksista Naisvoima leviää Indoren slummissa ja Kohtaamisia Intian Hoshangabadin lasten kanssa.

Myös eläinten ja ympäristön kunnioittaminen on tärkeää minulle. Norsu ei ole sattumalta blogini logossa. Olen päässyt näkemään norsuja luonnossa muutaman kerran, ja niiden älykkyys, sosiaalisuus ja kiintymys perheenjäseniinsä kiehtovat minua. Voit lukea esimerkiksi täältä venesafarista Sri Lankassa tai täältä safarista Kenian Masai Marassa.

Vaikka olen nähnyt henkeäsalpaavia maisemia ja saanut kokea saanut upeita elämyksiä, niin kuitenkin kaikista merkittävintä minulle on ollut ihmisten kohtaaminen, kulttuureihin tutustuminen ja sitä kautta maailmankatsomukseni avartuminen. Uskon siihen, että kun kohtaamme toisemme ihmisinä missäpäin maailmaa tahansa, voimme oppia toinen toisiltamme, ymmärryksemme toisistamme ja maailmasta lisääntyy ja samalla rakennamme globaaleja siltoja. Näillä tausta-ajatuksilla kirjoittelen blogiani, ja toivottavasti saan välitettyä sinulle sinne ruudun toiselle puolelle inspiraatiotani maailmasta.

-Emilia

Yhteydenotot: emilia@merkintojamaailmasta.fi

Ps. Tervetuloa seuraamaan merkintöjäni maailmasta myös Instagramin, Facebookin ja Blogit.fi:n puolella.

Emilia Cabo de Gatan rannikolla Espanjassa

Leave a Reply