InEurooppa, Matkatarinat

Alicante hurmaa talvellakin

upea koti Alicanten canhassakaupungissa

Valo hellii joulua edeltävänä lauantaiaamuna, kun istun perheeni kanssa ensimmäisellä kahvikupposella Alicantessa. Näen puistokadulla ensimmäiset palmut, jotka symboloivat minulle lomaa ja lämpöä. Aurinko paistaa vielä matalalta, jolloin sen säteet osuvat palmuihin ja värjäävät ne vaaleanvihreiksi. Lehtipuiden lehdet potevat jonkinlaista ruskaa, ja aamuvalossa ne hehkuvat monivärisinä. Pöydän ääressä mieheni nappaa minusta ja siskostani reissun ensimmäisen yhteiskuvan, johon myös Angelina Jolie poseeraa kaupan näyteikkunasta. Katson viereisen pöydän miestä ja mietin, viettääkö hän siinä tavanomaista aamuaan tutulla paikalla. Mies kääntelee sanomalehden sivuja, ja edessä oleva kuppi on tyhjä. Kiire ei ole minnekään. Ollapa tässä joka aamu.

palmuja Alicantessa

Minä, sisko ja Angelina Alicantessa

Espanjan Costa Blancan Alicante hurmasi minut charmillaan, rosoisuudellaan ja idyllillään, vanhojen ja uudempien rakennusten yhteiselolla, paikallisella eloisuudella ja välittömyydellä, hyvien ja edullisten ravintoloiden jatkumolla, kauniilla merimaisemilla sekä palmujen koristamalla rantapromenadilla. Alicante todisti olevansa hyvä lomakohde myös talvella. Tai oikeastaan minulla ei ole kokemusta Alicantesta muulloin, mutta voisin kuvitella, että kaupungin helposti lähestyttävä tunnelma säilyy ympäri vuoden, vaikka kesällä kaupunki on varmasti monta kertaa tukkoisempi kuin talvella. Kun kävelin meren ja palmujen välissä sinisen taivaan alla, huomasin, että olin taas unohtanut, miten hyvältä tuntuu olla valoisuuden ympäröimänä monien pimeiden viikkojen jälkeen. Joululomamme lämpötilat kipusivat päivällä noin 20 asteeseen, kun taas iltaisin kietoiduin kevyttoppatakkiin ja huiviin.

Alicanten reissumme kesti viisi päivää, jonka aikana kaupungin ehti näkemään hyvin. Alicante on mukavan kokoinen kaupunki, jossa pääsee kävellen joka paikkaan. Jos aikaa on reilusti, kaupungin ympäristössä on paljon mielenkiintoisia pienempiä kaupunkeja ja kyliä sekä luontopaikkoja, joihin minäkin toivon pääseväni seuraavilla Costa Blancan visiiteillä. Jos siis kaipaat irtiottoa vähäsateiseen ja aurinkoiseen kaupunkiin, niin Finnair ja Norwegian lentävät Alicanten lentokentälle suoraan Helsingistä. Alla kokemuksiani ja vinkkejäni Alicantesta.

talviaurinkokin lämmittää Alicantessa

Alicanten ravintolassaseinämaalauksia Alicanten vanhassakaupungissa

 

Kuoro lauloi kauniisti joululauluja yhdessä Alicanten monista puistoista.

Santa Bárbaran linna

Kenties kaupungin kuuluisin nähtävyys on historiallinen Santa Bárbaran linnoitus eli Castillo de Santa Bárbara, joka sijaitsee Monte Benacantil -kukkulan päällä. Meidän seurueemme käveli helppokulkuista hiekkatietä ja autotien viertä ylös linnakkeelle. Santa Bárbaralle pääsee myös autolla, bussilla tai hissillä, joka lähtee rannan läheisyydestä.

Jo menomatkalla fiilistelin edessä levittäytyvää kaupunkia ja sen takana hahmottuvaa vuoristoa. Ylhäällä linnoituksella maisemanäkymä laajeni 360 asteeseen. Meren ja taivaan siniset sävyt sulautuivat toisiinsa, ja lokit liihottelivat jossain niiden välimaastossa. Santa Bárbara on kaunis näköalapaikka.

matkalla Santa Barbaran linnoitukselle

maisemia matkalla Santa Barbaran linnoitukselle

Espanjan lippu Santa Bárbaran linnoituksella

kauniit Santa Bárbaran näkymät

lokkeja Santa Bárbaran linnoituksella

Alicante yläilmoista

Vanhakaupunki ja Parque de la Ereta

Instagramissa ehdin jo hehkuttaa tätä Alicanten romanttista, rosoista ja idyllistä vanhaakaupunkia, johon halusin palata uudelleen ja uudelleen. Laskeuduimme vanhaankaupunkiin suoraan Santa Bárbaran linnoitukselta Parque de la Ereta -nimisen puiston puoleista rinnettä pitkin. Parque de la Eretan maisemat ja portaat osoittautuivat myös hyväksi aamun lenkkipaikaksi. Puisto oli ikkuna talojen kattoterasseille.

Parque de la Eretan maisemia

Parque de la Ereta

Kukka- ja kasviruukut kaunistivat punaisella, keltaisella, mintulla, sinisellä tai jollain muulla raikkaalla värillä tyyliteltyjä valkoisia kivitaloja. Ne olivat yksiä kauneimmista kodeista, joita olen nähnyt. Vanhakaupunki osaa myös yllättää. Kun astuin ravintolasta ulos, tulin keskelle graffitien ja keskeneräisten tai luhistuneiden talojen katua.

mies istuu kotinsa edessä Alicanten vanhassakaupungissa

aukio Alicanten vanhassakaupungissa

kukkaruukku Alicanten vanhassakaupungissa

Alicanten vanhankaupungin koteja

siskokset Alicanten vanhassakaupungissa

Alicanten vanhakaupunki

Tabarcan saari

Teimme aatonaattona päiväretken katamaranilla Tabarcan saarelle, joka on ainoa asuttu saari Costa Blancalla. Kun aluksemme lipui kohti horisonttia, näimme, miten itse joulupukki lipui paikalliseen tapaan kajakilla rannan tuntumassa.

Alicanten satama

joulupukki Alicantessa käymässä

Monte Benacantil -kukkula erottuu Alicanten maisemista

Kun noin tunnin venematkan jälkeen astuin saaren kamaralle, kiinnitin huomiota läpinäkyvään veteen. Se valkoisine veneineen oli kuin maalaus tyynen taivaan kanssa. Joku pikkupoika bongasi merenpohjasta mustekalan, joka lonkeroineen mateli meistä poispäin.

Tabarca jakautuu kahdeksi osaksi maisemaltaan. Saaren toisessa päässä voi kävellä luontopolkua pitkin matalan kasvillisuuden keskellä, kun taas saaren toisella puolella sijaitsee pieni soma kylä. Se on madridilaisten, muiden espanjalaisten ja joidenkin ulkomaalaistenkin kesänviettopaikka ja tarjoaa saaren kävijöille merellisiä makuelämyksiä ravintoloissaan. Tosin näin joulukuussa ainoastaan kaksi ravintolaa oli auki, joten paikallisilla ravintoloitsijoilla piti kiirettä kestitä kaikkia päiväretkeilijöitä. Kylää ja luontoaluetta erottaa niiden välissä oleva hiekkaranta.

Tabarcan saaren upea vesi ja maisemat

Tabarcan saaren pohjoispääty

kukkia Tabarcan saarella

Tabarcan kylä sijaitsee saaren eteläpäässä

Rantapromenadi Explanada de España ja ranta Playa del Postiguet

Pitkä palmupuistikko, jolla voit tehdä päivä- tai iltakävelyn, juosta aamulenkin, tehdä lihaskuntotreeniä, siemaista kahvit ja herkut tai ottaa hyviä kuvia. Näin voisi kuvailla tätä upeaa Alicanten rantapromenadia. Se myös johdattaa sinut Playa del Postiguet -rannalle. Merivesi ei vetänyt puoleensa joulukuussa, mutta sen sijaan talven rauhallisuudessa lepäävä Playa del Postiguet hiveli näköaisteja ja hurmasi meidät niin kuin koko Alicante.

Alicanten rantapromenadi ja Playa del Postiguet

rantapromenadi Explanada de España

siskokset Alicanten rantapromenadilla Explanada de Españalla

Playa del Postiguet

Playa del Postoguet Alicantessa

Lue lisää Costa Blancasta:

By
16

You may also like

16 Comments

 • Jenni / Unelmatrippi

  Tuttuja maisemia, olen käynyt Alicantessa useamman kerran. 🙂 Noilla seuduilla on vaikka mitä nähtävää sisämaassa, esim. linnoja ja tippukiviluolia. Espanjassa on todellakin miellyttävää matkustella talvella!

  13.1.2019 at 12.43 Reply
  • Emilia

   Kiitos Jenni kommentista ja vinkeistä 🙂 Kiva kuulla, että oot paljon päässyt reissaamaan tuollapäin. Pitääpä selvitellä noita linnoja ja tippukiviluolia 🙂

   17.1.2019 at 19.03 Reply
 • Elina Marjaana Travel

  Kiitos kivoista vinkeistä Alicanteen! Lensin kesällä Malagaan ja kiersin sitä aluetta 10 päivää, mutta Alicante olisi varmasti ollut yhtä vaihtoehto. Pikkukadut, rantabulevardit, elämä ulkosalla, aurinko – niitä on tullut ikävöityä jo useammin tämän talven aikana. 🙂

  13.1.2019 at 14.46 Reply
  • Emilia

   Toivottavasti pääset joku päivä Alicanteenkin, voin kyllä suositella! 🙂 Tuo valo ja elämä ulkona teki kyllä niin hyvää keskellä talvea. Itse en ole Malagassa ollut, mutta haavena olisi suunnistaa Andalusiaankin joku päivä, voisi tehdä vaikka roadtripin Alicantesta.

   17.1.2019 at 19.06 Reply
 • Ansku BCN

  Ihania fiiliksiä ja kuvia! Minäkin kävin monta vuotta sitten joulukuussa Alicantessa ja tykkäsin kovasti. Pitäisikin mennä uudestaan, juurikin off-seasonina 🙂

  14.1.2019 at 07.51 Reply
  • Emilia

   Kiitos Ansku! 🙂 Kiva kuulla, että tykkäsit kanssa Alicantesta, olin itse tosi postiivisesti yllättynyt. Toivottavasti pääset taas noille suunnille, off-season oli kyllä nappiajankohta!

   17.1.2019 at 19.08 Reply
 • Emma

  Mä oon myös käynyt aikoinaan Alicantessa talvella ja tykkään muutenkin tosi paljon talvimatkailusta Välimerellä! Sä oot ehtinyt kyllä nähdä Alicanten reissulla tosi paljon, mua vähän omallani hidasti se, että olin matkassa äidin kanssa, joka ei jaksa paljon esim. kävellä.

  16.1.2019 at 18.45 Reply
  • Emilia

   Kiitos Emma kommentista 🙂 Mä en itse asiassa ole juurikaan aikaisemmin käynyt Välimerellä talvikuukausina, mutta tää oli oikein positiivinen yllätys! Me käveltiin juurikin paljon paikasta toiseen koko päivä, siinä tuli nähtyä kivasti kaupunkia ja aikaa jäi myös hengailuun.

   17.1.2019 at 19.13 Reply
 • Marttiina | Onioni.fi

  Ihania kuvia ja ihanasti kirjoitat! 💛 Alicante ei ole tuttu itselle, mutta toi voisi olla täydellinen talvimatkakohde niille pimeille talvikuukausille, jolloin kaipaa valoa ja hieman lämpöä.☺️

  20.1.2019 at 02.14 Reply
  • Emilia

   Kiitos Marttiina, tuon kuuleminen merkitsi paljon 💛 Voin kyllä lämpimästi suositella Alicantea, ja muutenkin Costa Blancalla riittää vielä itsellekin nähtävää 😎

   20.1.2019 at 07.53 Reply
 • Anna-Katri / Adalmina's Adventures

  Ihana auringonvalo ja palmupuut sekä nuo pienet kujat kukkaistutuksineen. <3 Olisipa ihana päästä kiertämään Espanjan rannikkoa viipyillen näissä merenrantakaupungeissa. Alicante on kyllä sopiva kohde juurikin kesäkauden ulkopuolella, siellä olen joskus käynyt loka-marraskuussa ja lämmintä vielä päiväsaikaan riitti silloinkin. 🙂

  20.1.2019 at 08.13 Reply
  • Emilia

   Kiitos Anna-Katri kommentista! 🙂 Costa Blancalla olen ollut kerran aikaisemmin syyskuussa, silloin oli kuuma ja merivesi todella lämmintä. Olen samaa miettinyt, olisi ihana päästä kiertelemään rauhassa Espanjan merenrantakaupunkeja ja muita paikkoja. Joku päivä <3

   27.1.2019 at 07.23 Reply
 • Kati Suomalainen im Allgäu

  Kiva postaus, ihania kuvia. Aurinko oikein puskee suoraan ruudusta läpi.

  21.1.2019 at 12.52 Reply
  • Emilia

   Kiitos Kati, hienoa, että aurinkoisuus välittyy sille puolelle ruutua 🙂

   27.1.2019 at 07.25 Reply
 • Susanna

  Olen käynyt Alicantessa kaksi kertaa kesällä, siellä on silloin paljon karnevaaleja! tykkäsin myös El Palmeral palmupuistosta ja Valenciaan oli noin tunnin junamatka

  22.4.2019 at 13.07 Reply
  • Emilia

   Kuulostaa ihanalta! Tykkäsin kyllä Alicantesta niin paljon, että menen varmasti uudelleen ja siinä läheisyydessä on paljon mielenkiintoisia paikkoja niin kuin nuo mainitsemasi. 🙂

   29.4.2019 at 18.02 Reply

  Leave a Reply