InEurooppa

Linnat Neuschwanstein ja Hohenschwangau – hetki satumaassa

Neuschwansteinin linna Baijerissa

Otin ensimmäiset askeleet Marienbrücken sillalle tunnustellen ja pidättäydyin ensin sillan keskellä. Sitten käänsin pääni vasemmalle ja näin ensimmäisen kunnon silmäyksen Neuschwansteinin linnasta Baijerin iltapäivän auringossa. Tajusin samassa, että linna oli paljon lähempänä ja näytti isommalta kuin olin osannut ennakoida. Lievä korkean paikan kammoni alkoi hellittää, kiersin kämmeneni sillan kaiteen ympärille ihaillakseni maisemaa ja otimme mieheni kanssa ensimmäiset kuvat ja selfiet.

Valkoisen Neuschwansteinin linnan ympärillä levittäytyi havumetsää, vehreitä peltoja, kirkasvetisiä järviä ja alkavia vuorijonoja. Olin osannut odottaa upeaa linnaa, mutta siinä hetkessä kaikki tuo ympärillä levittäytyvä tuntui satumaiselta. Edessä aukeni ikään kuin kolmiulotteinen suuri valokuva, jonka keskellä kaunis Neuschwanstein olisi voinut olla phoshopattuna.

Neuschwanstein_linna

Marienbrucken sillalla

Neuschwanstein linna

Iltapäivän ja alkuillan vaihde osoittautui hyväksi ajankohdaksi vierailla tällä kuuluisalla Saksan nähtävyydellä. Marienbrücken sillalla ei ollut ruuhkaa, ja maisemista sai nauttia suhteellisen rauhassa. Siltaihastelujen jälkeen kävelimme mieheni kanssa sillan toiselle puolelle, josta meni polku ylös toiselle näköalapaikalle. Siellä tuijottelimme eteemme vielä puolisen tuntia, otimme valokuvia uudesta näkökulmasta ja lähdimme takaisin Marienbrückelle.

Neuschwanstein linna

Neuschwansteinin_linna

Maisemat Neuschwansteinin linnalle

Neuschwansteinin linna

Olimme tulleet Marienbrücken sillalle kävellen alhaalta Hohenschwangaun kylästä lippupisteiden ja ravintoloiden luota. Marienbrückelle pääsee myös bussin tuomana, mutta kävelymatka sillalle havumetsän siimeksessä kesti vain noin 20 minuuttia (alhaalla viitassa luki 40 minuuttia, mutta tätä en olisi saanut kulumaan mitenkään, vaikka laahustaja olenkin). Marienbrückeltä kävelimme alas kohti Neuschwansteinin linnaa. Myös tällä pätkällä on mahdollista siemailla Baijerin maisemia ja silmäillä kauempana pilkistävää Hohenschwangaun linnaa sekä lähestyvää Neuschwansteinia.

Neuschwanstein linna

Neuschwansteinin maisemissa

Emme menneet Neuschwansteiniin sisälle opastetulle kierrokselle, sillä muiden kokemuksista olimme lukeneet, että linnan parhaat palat näkee ulkopuolelta ja linna on lopulta yksinkertainen ja osittain keskeneräinen sisältäpäin. Linnan pihalla on myös mahdollista vierailla ilmaiseksi. Jos kuitenkin mielii opastetulle kierrokselle, niin liput kannattaa ostaa etukäteen verkosta, mikä pitää tehdä viimeistään kaksi päivää ennen vierailua. Lippuja voi ostaa myös Hohenschwangaun kylän lipunmyynnistä vierailupäivänä, mutta liput saatetaan myydä loppuun jonotusaikana.

Neuschwansteinin linnan sijaan ostimme liput Hohenschwangaun linnan kierrokselle, jolle osallistuimme alkuillasta. Linna on samannimisen kylän vieressä ja siltä avautuvat maisemat Alpseen järvelle. Toisin kuin Disneyn linnaa muistuttava Neuschwanstein, keltaisen Hohenschwangaun linnan teki mielenkiintoiseksi sen kodinomaisuus. Sen eri huoneissa astellessa pääsi tutustumaan Baijerin kuningas Ludvig II:n lapsuudenkotiin. Tunnelma oli vaatimattomampi ja viihtyisämpi kuin Ludvig II:n rakennuttamassa Linderhofissa, josta voit lukea edellisestä postauksestani.

Hohenschwangau_linna

Hohenschwangaun linna

Alpsee ja Hohenschwangau Baijerissa Saksassa ja

Päivä linnojen maisemissa oli kesäreissumme parhaita päiviä. Ehdimme hengailla päivällä Alpseen rannalla sillä aikaa, kun ruuhkat ja jonotukset olivat pisimmillään linnoilla. Majoituimme pari yötä läheisessä Füssenin pikkukaupungissa, joka turistimäärästään huolimatta jäi lämpimänä mieleen. En ollut osannut odottaa löytäväni sieltä niin upeita maisemia ja turkoosia jokea, joka virtasi kaupungin lävitse.

Alpsee Baijerissa Saksassa

Joutsen lipui poikastensa perään Alpseellä.

Alpsee Saksan Baijerissa

Kauniin Alpseen maisemissa voi patikoida, kävellä järveä ympäri ja vaikka pulahtaa veteen kuumana päivänä.

Fussen joki

Leveä turkoosi joki halkoo Füsseniä.

Fussenin kaupunki

Füssenin kadut ja kukat. <3 Suosittelen Il Pescatore -nimistä ravintolaa keskustan sivukaduilla.

Fussenin joki

Aamukävelyllä löytyi Füssenin koski.

Fussenin joki Baijerissa Saksassa

Füssenin joki

Alpsee Baijeri

Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisivat patikointi ja pyöräily olleet houkuttavaa aktiviteettia linnojen lisäksi, mutta onneksi ne odottivat meitä myöhemmin Italian Dolomiiteilla. Voisin hyvin kuvitella palaavani Neuschwansteinin ja Hohenschwangaun seuduille takaisin. Haluaisin päästä kokemaan, miltä satumaa näyttäisi syksyn, talven ja kevään väreissä.

By
0

You may also like

Leave a Reply