InAasia, Matkatarinat

Matkakokemuksia Sri Lankasta

Patikointimaisema Sri Lankassa

Kurkistan vuorenseinämän yli ja edessäni levittäytyy uuteen päivään heräävä maalaiskylä ja sitä ympäröivien vuorten siluetti.

Krokotiili makaa jähmettyneenä, hampaat irvessä järven rannalla.

Istun ulkoterassilla ja katselen, kun tulikärpäset sinkoilevat pimeydessä ja häviävät tähtitaivaaseen.

Nämä ovat yksittäsiä ohikiitäneitä muistoja reissultani Sri Lankasta. Vietin mieheni Ollin kanssa saarella 16 päivää helmi-maaliskuun vaihteessa. Olimme haaveilleet Sri Lankasta jo noin kolmisen vuotta, ja tämä tuore reissu todisti, että haaveet kannatti toteuttaa. Lentokentältä suuntasimme suoraan Kandyn kaupunkiin. Parin yön jälkeen siirryimme sieltä itäänpäin Gal Oyan kansallispuistoon kahdeksi yöksi. Gal Oyasta reissu jatkui keskemmäs saarta Ellaan hill countryn alueelle neljäksi yöksi. Sitten otimme suunnan pohjoiseen Habaranaan, jossa vietimme kaksi yötä ja josta teimme visiitin Sigiriyalle ja Pidurangala rockille. Viisiöisen rantaloman vietimme länsirannikolla Kalpitiyan niemimaalla. Ennen lähtöaamua olimme viimeisen yön lähellä lentokenttää Negombossa.

Sri Lankan matkareitti

Kartassa tämä reittivalinta näyttää mielenkiintoiselta. Järkevämpäähän olisi ollut mennä ensin Ellaan ja sen jälkeen Gal Oyaan, mutta tämä ei ollut majoitussyistä mahdollista, kun yksi kiikarissa ollut paikka oli niin varattu. Missään vaiheessa nuo lisäkilometrit eivät turhauttaneet, sillä Gal Oya oli odotetusti se the place to be. Aion kirjoittaa näistä paikoista omat postauksensa, mutta tähän alkuun päällimmäisiä kokemuksia luonnosta, majoittumisesta, liikkumisesta, ruuasta ja paikallisista ihmisistä.

Näkö- ja kuuloaisteja hellivä Sri Lankan luonto

Huomaan itseni yhä useammin unelmoivan paikoista, joissa pääsen viettämään kokonaisen päivän tai päiviä täysin luonnon helmassa. Plussaa ovat palmumetsät, kumpuilevat tai vuoria mukailevat maisemat, vehreät laaksot ja niityt sekä paikat, joissa voi nähdä eläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä. Vaikka odotin Sri Lankan tarjoavan niitä kaikkia, niin silti odotukset ylittyivät moninkertaisesti. Lyhyesti sanottuna Sri Lankan luonto lumoaa. Se ei hellinyt vain näköaistia, vaan sen lisäksi suosi kuuloaistia.

Sri Lankassa heräsin useana aamuna luonnonääniin. Linnut viheltelivät ja sirkuttivat, kuka mitäkin vuorollaan tai kuorossa yhtä aikaa. Nuo yksinkertaiset mutta kauniit hetket olivat yksiä reissun kohokohdista ja muistan ne varmasti pitkään. Ääretöntä vehreyttä voi taas ihailla esimerkiksi päiväpatikoilla ja monituntisella junamatkalla, joka pitkästyttävän matkanteon sijaan oli oma silmiä hivelevä elämyksensä. Kuten muilla reissuilla safari tarjosi parastaan tällä kertaa veneen kyydissä Gal Oyan kansallispuistossa. Sri Lankassa ei kuitenkaan tarvinnut mennä kansallispuistoon asti, sillä eläimiä ja lintuja pystyi kuulemaan ja näkemään myös puistojen ulkopuolella.

Norsulauma Gal Oyan kanssallispuistossa Sri Lankassa

Little Adam's Peakilla Ellassa

Pidurangala rockilla Sri Lankassa

junamatkan maisemia Sri Lankassa

Apina Ellassa

Kalpitiyan maisemia Sri Lankassa

Auringonlasku Kalpitiyassa Sri Lankassa

Srilankalainen ruoka: ”Saisiko olla currya?”

Hikikarpalot nousivat iholle vähän väliä srilankalaisessa ruokapöydässä. Ei ainoastaan siksi, että ruoka oli tulista, vaan myös siksi, että sitä oli paljon. Hostimme kantoivat lisää ruokaa pöytään, vaikka mahalaukku rutisi jo liitoksistaan. Minua nolotti monesti, kun emme läheskään ikinä jaksaneet syödä kaikkea tarjolla olevaa, oli meitä sitten kaksi tai neljä aterian äärellä. Tai ehkä se oli tarkoituskin, että vieraille tarjotaan niin paljon ruokaa, etteivät he pysty syömään kaikkea. Ken tietää.

Jos opimme jotain paikallisilta, niin sen, että currya lisukkeilla syödään aamusta iltaan. Aamupala muistutti ruokamäärältään runsasta lounasta, ja se koostui esimerkiksi currykastikkeesta, rotista (paikallinen leipä), riisijauhoista tehdyistä string hoppereista, kananmunista, letuista, leivästä, tuoreista hedelmistä, mehusta, teestä ja kahvista. Johtuiko kattavasta aamupalasta, kuumasta ilmasta vai molempien yhteisvaikutuksesta, niin yleensä söimme vain kaksi ateriaa päivässä. Yleensä arkena Suomessa syön ainakin viisi kertaa päivässä, mutta Sri Lankassa emme tarvinneet kahta ateriaa enempään.

Päivällä / illalla currysta oli tarjolla esimerkiksi kasvis-, kala- ja kanaversioita. Suosittua oli linssicurry, ja myös perunacurry oli paikallinen erikoisuus. Ihastuimme kottuun, joka näyttää vähän siltä kuin siihen olisi tungettu kaikki kaapista löytyvä ja sekoitettu ainekset sekaisin. Kottu on kuitenkin hirmuisen maukasta ja ihanan mausteista. Käsittääkseni siinä on ainakin rotia suikaleina, kasviksia ja kananmunaa yhteen paistettuna. Sellainen ruoka, jota voisi kokeilla kotona.

Majoituksiimme kuului aina aamupala. Halusimme syödä usein myös päivän toisen aterian majoituksessamme, sillä paikalliset hostimme olivat niin hyvää seuraa ja erinomaisia kokkeja. Ruokahetket olivat oivia tilaisuuksia tutustua niin majoittajiimme kuin mahdollisiin toisiin turistivieraisiin. Kävimme monta mielenkiintoista keskustelua ja nauroimme monesti sydämen pohjasta herkkujen äärellä.

Curryillallinen Sri Lankassa

Upeita junamaisemia, pomppivia tuktuk-kyytejä ja soljuvia taksimatkoja – liikkuminen Sri Lankassa

Sri Lankassa matkanteko oli sujuvaa ja hidasta samaan aikaan. Moni on tiedustellut, miten siirryimme paikasta toiseen tällaisella liikkuvalla omatoimimatkalla. Me olimme tällä kertaa mukavuudenhaluisia ja halusimme säästää aikaa perillä oloon, joten varasimme usein taksikyydin yöpaikasta toiseen. Hyviä paikallisia taksifirmoja löytyi netistä suositusten kautta. Varasimme kriittisimmät siirtymiset jo Suomessa, mutta varaus onnistui myös hyvin paikan päällä lähtöä edeltävänä iltana. Yhteydenotto taksifirmaan tapahtui usein whatsappilla. Esimerkiksi 100 kilometrin taksimatka maksoi suunnilleen 30 euroa. Bussilla sama matka olisi maksanut muutamia euroja. Ajankäytössä on hyvä huomioda, että autolla taittui noin 35 – 50 kilometriä tunnissa riippuen matkareitistä. Kilometrit ottavat paljon enemmän aikaa kuin Suomessa.

Itse kohteissa kuljimme pidemmät välimatkat tuktukilla, joka takasi pomppivat ja kurvikkaat kyydit. Mennessämme Kandyyn tutustuimme todella mukavaan paikalliseen mieheen, jonka tuktukilla kiersimme kaupungin ympäri ja vähän enemmänkin. Ei tarvinnut itse huolehtia siirtymisestä paikasta toiseen ruuhkaisessa kaupungissa, mikä oli todella mukavaa. Parasta oli, että saimme paikallisen tutun, joka tiesi minne mennä ja osasi kertoa meille heti paikallisista tavoista ja muista jutuista. Sri Lankassa on myös oma versio uberista, PickMe. Tätä ei tullut itse kokeiltua, mutta kuulimme siitä niin paikallisilta kuin turisteilta.

Sri Lankassa bussit kulkevat tiuhaan tahtiin ja juna tiettyjen etäisyyksien välissä. Srilankalaisia busseja ei voi olla huomaamatta: ne on maalattu usein värikkäästi ulkoapäin. Värikäs tunnelma jatkuu sisällä, kun musiikki soi täysillä ja diskomaiset valot vilkkuvat. Me kuljimme pari lyhyempää matkaa bussilla Ellan vuoristoteillä. Näistä reissuista erityisesti yksi jäi mieleen. Olimme liikkeessä ruuhka-aikana, kun koululaiset pääsivät koulusta. Nousimme viimeisenä bussin takaovesta sisään. Ei siinä vielä mitään, mutta kun bussin ovia pidetään auki koko ajan. Istumapaikkoja ei riittänyt kaikille ja jäin seisomaan bussissa auki olleen oven kohdalle. Kun bussi starttasi, se kiisi kaartaen puolelta toiselle vuoristoteitä pitkin ja teki äkkipysähdyksiä. Olin muutaman pitkän minuutin ajan varma, että tipun avoimesta oviaukosta. Yritin pitää kiinni katosta roikkuvista nauhoista tai muualta. Kun sitten myöhemmin olin istumapaikalla, en ihmetellyt yhtään, että oli pelottanut, sillä jo istuessa heiluin oikealle ja vasemmalla kyydin rytmissä. Katselin yhtä aikaa ihaillen ja kauhuissani aukinaisen etuoven aukossa seisovaa paikallista lippumiestä. Hän näytti melkeinpä pitkästyneeltä eikä pitänyt mistään kiinni, vaikka bussi heilui oikealle ja vasemmalle.

Kokemukseni perusteella voin suositella menemään junan kyytiin Sri Lankassa. Olimme varanneet kuukautta ennen liput Ella-Kandy-välille 2. luokkaan. Ennen junamatkaa kävimme lunastamassa liput varausvahvistuksella Ellan juna-asemalta. Etukäteen varattujen paikkojen vaunussa oli hyvin tilaa, mutta myöhemmin kun katsoimme toisia vaunuja, ne pursuivat matkustajista. Suosittelen siis lämpimästi varamaan liput etukäteen ainakin, jos tiedossa on suosittu matkustusväli. Esimerkiksi tällä sivustolla on kattavasti tietoa matkareiteistä, junista ja lippujen ostamisesta. Avoimesta ikkunasta pystyi kurkistelemaan vuorottelevia teeviljelmiä ja muita viljelyksiä, vuoria, kyliä ja tasankoja. Ei ihme, että Sri Lankan junamatkojen maisemien maine on kiirinyt maailmalle.

Junamatkalla Sri Lankassa

Viljelmiä ja maisemia Sri Lankan junamatkalla

junamatkan maisemia Sri Lankassa

Monipuolista majoittumista luonnon keskellä

Majoituksiemme hintahaarukka oli lavea, 20 eurosta 200 euroon per yö. Yövyimme paikallisten perheiden pitämissä vierastaloissa, eco lodgessa, bungalowimaisessa mökissä sekä puumajassa. Jätimme väliin perinteiset hotellit. Yhtään hutia ei tullut, ja majoituksemme majoittajineen olivat yksiä parhaista kokemuksista reissulla. Niihin liittyy paljon ihania ja hauskoja tarinoita.

Olen vasta parin viime vuoden aikana havahtunut siihen, että reissuilla majoitukset voivat olla oma elämyksensä, jopa reissun parhaita juttuja. Sri Lankassa lämpimimmät matkamuistot liittyvät pitkälti paikallisten majoittajien tai työntekijöiden kanssa käytyihin keskusteluihin ja heidän järjestämiinsä retkiin, herkulliseen ruokaan, iltanuotioon ja tähtitaivaaseen. Lisäksi olen huomannut, että keskellä luontoa olevat majoitukset, kenties jonkun kansallispuiston rajojen sisällä tai reunalla sijaitsevat, tarjoavat tunnelman, jota on mahdoton tavoittaa missään muualla ja joka tekee minut puhtaan onnelliseksi.

Ihastuttava puumaja Sri Lankan Habaranassa

Gal Oyan eco lodge

puumajassa Sri Lankassa

uima-altaalla Gal Oyassa

Välittömät ja luotettavat srilankalaiset

Ennen matkaa olin kirjannut reissuodotuksiini, että kohtaisin paikallisia ihmisiä. Tämä toteutui paremmin kuin mitä olisin ikinä osannut odottaa. Olin lukenut srilankalaisista hieman vaihtelevia kokemuksia, mutta halusin lähteä avoimin mielin matkaan. Nyt omalla äänellä voin sanoa, että missään muualla ei ole ollut niin helppo tutustua paikallisiin ihmisiin.

Usein lyhyemmällä lomamatkalla käy niin, että juttelu paikallisten kanssa jää smalltalkin asteelle. Tällä matkalla me kuitenkin kävimme syvällisiä keskusteluita paikallisten kanssa ja tutustuimme pintaa syvemmälle useampaan. Olemme myös jälkikäteen pitäneet yhteyttä erään freelance-safarioppaan kanssa ja toivon mukaan näemme uudelleen joku päivä. Täytyy myös erikseen mainita, että emme kertaakaan kohdanneet kusetusta. Päinvastoin, jaksoimme aina uudelleen ja uudelleen ihastella srilankalaisten välittömyyttä, ystävällisyyttä ja vieraanvaraisuutta.  Niin kuin me myös he olivat kiinnostuneita meistä. Esimerkiksi bussipysäkillä eräs nuori mies alkoi jutella Ollille tuosta vain eikä siinä sivussa esimerkiksi yrittänyt myydä tai tarjota hänelle mitään palveluita. Hauska yhteys suomalaisten kanssa oli se, että myös srilankalaisia kiinnosti kovasti, mitä me ajattelimme heidän maastaan. Käytännön asiat, retket, syömiset yms. hoituivat aina erittäin joustavasti ja sujuvasti, itse sai keskittyä lomailuun ja jättää huolehtimisen vähemmälle.

Koimme Sri Lankassa monta lomaa yhden loman aikana. Sen mahdollisti monipuolinen maa, joka vei kansallispuiston ja maaseudun rauhaan, vehreille teeviljelmille ja vuoristomaisemiin, historiallisiin rakennuksiin ja raunioille, tunnelmallisiin temppeleihin ja tuktukien, bussien ja muiden menopelien viidakkoon sekä lämpimiin meriaaltoihin ja punaisen sävyttämiin auringonlaskuihin. Näiden upeiden paikkojen lisäksi sydämeeni jättivät jäljen ne monet srilankalaiset ihmiset sekä muutamat turistit, joihin tutustuimme matkan aikana. Vaikka paluumatkalla kotiin sydämessä oli pala haikeutta, niin päällimäisenä tunteena oli kuitenkin ääretön kiitollisuus siitä, että sain kokea nuo paikat ja kohdata ne ihmiset.

Kävelyllä paikallisen naisen kanssa

Kandyssa Rasikan kanssa

Tutuin paikallisiin naisiin ja heidän lapsiinsa

rannalla Sri Lankassa

Lue lisää Sri Lankasta:

Tervetuloa seuraamaan blogiani myös InstagraminFacebookin ja Blogit.fi:n puolella.

By
28

You may also like

28 Comments

 • Ne Tammelat

  Teillä on ollut upea reissu! Sri Lanka houkuttelee kyllä näiden kuvien myötä yhä enemmän. Tuo ihmisten kohtaaminen ja yhteiset hetket ovat niitä, jotka minustakin tekevät reissusta täydellisen. Vaikka näkisi miten hienoja maisemia, niin silti on aina ihanaa tavata paikallisia ja kuunnella heidän tarinoitaan ja kertoa vastavuoroisesti heille jotain Suomesta.

  29.3.2019 at 08.02 Reply
  • Emilia

   Yhdyn sun sanoihin täysin. Nuo kohtaamiset vei reissun ihan omalle ulottuvuudelleen. 🙂

   31.3.2019 at 10.54 Reply
 • Anna | Tämä matka -blogi

  Sri Lanka on vielä käymätön kohde, mutta aina kun luen matkakertomuksia sieltä, kasvaa halua päästä itse paikalla katsomaan onko maa kaiken hehkutuksen arvoinen. Olen ollut menossa Sri Lankalle jo 90-luvulta lähtien, mutta aina on tullut joku sotatila tai vastaava ja matkat /lennot on peruutettu. Nyt onneksi siellä rauhallisempaa.

  29.3.2019 at 08.45 Reply
  • Emilia

   Toivottavasti pääset Sri Lankaan pian! 🙂 Itselle jäi kyllä kaikin puolin lämmin fiilis maasta ja haluttaisi päästä kiertelemään myös saaren muita sopukoita. Nähtävää ja erilaisia paikkoja on niin paljon.

   31.3.2019 at 10.57 Reply
 • Tiina Johanna

  Ihana kirjoitus, uppouduin ihan täysin tekstin uumeniin 🙂 Itsekin Sri Lankasta haaveilen ja toivon pian sinne pääseväni, täytynee tallentaa tämä kirjoitus tulevan varalle vinkkejä antamaan. Mukava että reissunne meni hyvin, ilman kusetuksia tai muitakaan suuria ongelmia. Tuo teidän puumajamajoitus näyttää niin houkuttelevalta, mitä kautta löysitte näitä kaikkia erilaisia majoituksia?

  Tiina, http://www.kookospalmunalla.fi

  29.3.2019 at 13.58 Reply
  • Emilia

   Kiitos Tiina ihanasta kommentista, kiva kuulla 🙂 Nuo majoitusten kuvat ovat sekä puumajasta täältä http://www.elephantwatchhut.com/ ja Gal Oya Eco Lodgesta täältä https://www.galoyalodge.com/. Molemmat olivat ihan käsittämättömän upeita paikkoja ja omassa rauhassaan luonnon keskellä, todella vahva suositus molemmille! Eco Lodgen löysin samalla, kun tutustuin tuntemattomampiin Sri Lankan kansallispuistoihin ja tuon Elephant Watch Hutin jonkun englanninkielisen kirjoituksen kautta. Käytettiin ehkä vähän enemmän aikaa majoitusten ettimiseen ja netissä kahlailuun, ihan Bookingista, Tripadvisorista ja Instagramin kautta löytyi myös inspiroivia paikkoja 🙂 Haluttiin semmoisiin paikkoihin, jotka oli ehkä vähän sivussa tai ei ainakaan ihan keskellä turistikeskittymiä.

   31.3.2019 at 11.15 Reply
 • Eve, Jetlaggies

  Ihana kuulla tarinaa myös täältä puolen tarinaa ihanasta Sri Lankasta, joka on maana valloittava ja josta vasta pari kuukautta sitten itse palauduttiin. Tällä kertaa otimme itse haltuun eteläisimpiä paikkoja, mutta keskiseen Sri Lankaankin on jo reissuja suunnitteilla sitten joskus tulevaisuudessa:)

  29.3.2019 at 19.38 Reply
  • Emilia

   Kiitos Eve kommentista! 🙂 Mua kiinnostaa myös etelä, teiltä oli myös aivan ihania kuvia ja juttuja sieltä! Sri Lanka tarjoaa tosiaan paljon, mielenkiintoisia paikkoja on ympäri saarta.

   31.3.2019 at 12.10 Reply
 • Nomadi

  Ollaan Sri Lankassa juuri tällä hetkellä, ja voin allekirjoittaa tuntemuksesi – aivan mahtava maa! Meillä on vielä reilu viikko täällä ennen siirtymistä Vietnamiin 😍

  30.3.2019 at 02.19 Reply
  • Emilia

   Kiitos kommentista, mahtavaa kuulla, että sielläkin samat fiilikset <3 Nauttikaa ja hyvää Vietnamia myös:))

   31.3.2019 at 12.12 Reply
 • Sateenmuru

  Ihania kuvia ja tekstiä! Tuntuu jotenkin leppoisan oloselta paikalta näiden kuvien perusteella. Aasia on aivan valloittamatonta aluetta itselleni, mutta Sri Lanka on keikkunut haavelistoilla jo vuosia. Pitäisi varmaan päästä käymään siellä mahdollisimman pian, koska tuntuu, että turistimäärät ovat siellä kasvullaan?

  31.3.2019 at 10.46 Reply
  • Emilia

   Kiitos <3 Leppoisa paikka tosiaankin! Joo kyllä taitaa turistivirrat olla kasvussa. Paikallisten oppaiden mukaan esimerkiksi jotkut kansallispuistot alkaa olla aika ruuhkaisia. Me oltiin aika paljon sellaisissa paikoissa, joissa ei ollut paljon turismia (esim. Gal Oya National Park, Kalpitiya ja majoitus Habaranan maaseudulla). Esim. Ellassa on jo aika paljon turisteja, mutta kuitenkin aika pienet virrat verrattuna oikeisiin isoihin turistikeskittymiin vaikkapa Euroopassa ja rauhallisia paikkoja myös sieltäpäin löytyi.

   31.3.2019 at 12.25 Reply
 • Iida in Translation

  Kuulostaapa upealta paikalta ja onnistuneelta matkalta! ❤️ Tekstistä välittyi ihanan onnellinen fiilis. 😊

  Sri Lanka on ollut haavekohteiden listalla jo pitkään, eikä tämä postaus lainkaan vähentänyt matkakuumettani. Luonto, eläimet, maisemat, turvallisuus, ranta – oi kyllä kiitos 😍

  31.3.2019 at 11.08 Reply
  • Emilia

   Kiitos Iida kommentista, ihana kuulla, että fiilis välittyi sinnekin<3 Matka ei olis kyllä voinut olla onnistuneempi 🙂 Toivottavasti pääset pian tuohon ihanaan maahan!

   31.3.2019 at 12.27 Reply
 • Jaakko / lomalla viimeinkin

  Olette kyllä selkeästi viihtynyt hyvin Sri Lankassa! Sinne kanssa itsellä tarkoitus jossain vaiheessa matkustaa, mutta vähän epäselvää itsellä ollut että onko se ensi vuonna vai koska ja teksti kyllä lisäsi innostusta kohteen suhteen 😀

  31.3.2019 at 15.36 Reply
  • Emilia

   Kiitos Jaakko kommentista! 🙂 Hyvä että fiilis välittyi, reissun odotukset ylittyivät paikan päällä 🙂

   12.4.2019 at 08.04 Reply
 • Maarit - niceMatkaaja

  Nyt iski ikävä Sri Lankaan! Vierailin maassa jo ihan vuosituhannen vaihteessa ja reissu oli monin tavoin ikimuistoinen. Päällimmäisenä mieleen on jääneet juurikin vihreä luonto ja uskomattoman kauniit maisemat. Sekä junamatkailu: ei ollut kovin laadukasta tuolloin, sillä junat olivat täpötäynnä hattuhyllyjä myöten, joista tipahteli matkustuvaisten päähän junan nytkähtäessä rasvaisia kanankoipia. Matkaa, pitkääkin, tehtiin pitkälti seisten, koska istumapaikat oli varattu. Mutta elämys tämäkin 🤣.

  2.4.2019 at 06.47 Reply
  • Emilia

   Vau, että oot ollu Sri Lankassa tullloin, kuulostaa ikimuistoiselta seikkailuilta 🙂 varsinkin tuo junamatka! Meidänkin junassa oli täpötäysiä vaunuja niissä vaunuissa, joihin ei varata paikkoja etukäteen.

   12.4.2019 at 08.06 Reply
 • Asko Leppilampi

  Olipa kiva palata Sri Lankaan reilun vuoden jälkeen. Tein sinne soolomatkan ja ihastuin maahan. Hauska juttu, kun olitte valinneet niin toisenlaisen kokonaisuuden. Reittimme kohtasivat välillä Negombo-Kandy-Ella, mutta muutoin koimmekin ihan eri asioita. Matkablogien hyvä puoli on, että saamme vinkkejä toisiltamme. Vastavuoroisesti heitän teidän seuraavaa matkaa varten tässä 21 matkakertomuksen kavalkaadin tutkittavaksi 🙂 Olihan siellä nähtävää… Täältä pitäisi aueta yhtä ja toista upealta matkaltani:
  https://appamatkustaa.fi/category/aasia/sri-lanka/
  Kiitos upeasta matkakertomuksestanne!

  3.4.2019 at 04.15 Reply
  • Emilia

   Kiitos Asko! 😀 Oonkin joskus aikaisemmin katsonut sun videon etelärannikolta. Mutta kiitos vinkistä, luen mielellään sun jutut 🙂 Siitä sit vinkit seuraavalle Sri Lankan reissulle.

   12.4.2019 at 08.10 Reply
 • Aino Aloha

  Oi, Sri Lanka juttujasi seuranneena saa kyllä kuvan että olette todella onnistuneet saada reissusta kaiken irti! Oma reissu samoihin maisemiin koittaa viimein ensi viikolla enkä kyllä malta odottaa! Kandyyn ja Ellaan olisi tarkoitus meidänkin suunnata, lisäksi tulee varmaan koluttua rannikkoseutua surffimielessä😊

  5.4.2019 at 10.27 Reply
  • Emilia

   Kiitos Aino, kiva kun olet seuraillut! 🙂 Ihanaa ja turvallista reissua sulle, seurailen vuorostani! 😉

   12.4.2019 at 08.11 Reply
 • Anna / Muuttolintu.com

  Kuulostaa hyvältä reissulta, me oltiin samoihin aikoihin kuukausi. Sri Lanka on ihan yksi meidän lempparimaista! Harmittaa etten ollut kuullut tuosta Gal Oyasta ennen. Toisaalta Udawalawe oli positiivinen yllätys, ei ollut mielestäni liikaa turisteja.

  5.4.2019 at 22.36 Reply
  • Emilia

   Joo samoin täällä, oli kyllä ihan yksi parhaimmista reissuista 🙂 Teidänkin Sri Lankan kohteet kuulosti ihanilta varsinkin siellä itärannikolla. Kiva kuulla, että Udawalawe oli hyvä kokemus 🙂

   12.4.2019 at 08.15 Reply
  • Kaisa Palmrotj

   Hei!Mielenkiintoinen retki teillä ollut!saisiko sulta tarke
   mpaa tietoa noista siirtymisistä/junista/välimatkoista.Mietinnässä Sri Lanka,eka kertaa,aiemmin,10 vuoden ajan pyöritty Thaimaassa.Tuo teidän matkareitti oli mielenkiintoine .
   Olisi kiva saada lisäinfoa majoituksistanne ja miten vaihdoitte paikkaa.

   11.4.2020 at 19.12 Reply
   • Emilia

    Hei, kiitos kommentista 😊
    Tosi kiva kuulla, että Sri Lanka kiinnostaa. Ylipäätään siellä oli aika sujuvaa ja vaivatonta matkustaa. Siirtymisiin kannattaa tosiaan vaan varata aikaa. Käytettiin aika paljon paikallisia taksifirmoja pidempiinkin siirtymisiin, niitä löytyi Tripadvisorista. Kun tultiin maahan, oltiin sovittu, että Kandyn majapaikka järjestäisi meille noudon lentokentältä ja siellä olikin sitten kuljettaja vastassa. Majoittajien kanssa oli ylipäätään helppo sopia kuljetuksista, he tunsivat kuskeja ja ottivat heihin yhteyttä myös. Ylipäätään paikalliset on tosi auttavaisia ja ystävällisiä, että heiltä saa kyllä apua, kun kysyy. Sri Lankassa kulkee myös busseja ja tuo junareitti Kandy-Ella on kaunis. Kannattaa tsekata tuo linkki, jonka olin linkittänyt tekstiin. Lippujen kanssa kannattaa olla erittäin ajoissa liikkeellä, jos haluaa jotkin tietyt liput.
    Täältä löytyy mun loput Sri Lankan jutut tarkemmin noista kohteista: https://www.merkintojamaailmasta.fi/tag/sri-lanka/

    11.4.2020 at 21.08 Reply
 • Katja / Lähtöselvitetty

  Ihanaa lukea tunnelmia Sri Lankasta! Meidän matkasta sinne on jo yli vuosi aikaa, mutta mieli palaa sinne edelleen. Allekirjoitan täysin monet sun havainnoista, kuten sen, että srilankalaiset ovat ihanaa kansaa. Meillekin parhaat kohtaamiset tapahtuivat pienissä majapaikoissa, joiden omistajiin ja työntekijöihin tutustui ihan eri tavalla kuin missään muualla. Olitte myös majoitusvalinnoissa päätyneet aika samanlaisiin ratkaisuihin: me oltiin oikeassa hotellissa oikeastaan vain Kandyssa, ja se olikin reissun ankein majoituskokemus (vaikka olikin hienoin ja kallein). Erityisen ihanaa oli se, että kävitte myös Kalpitiyassa, mihin turistit eivät usein eksy. Ainakin vuosi sitten Kalpitiyassa kaipasivat lisää turisteja pitämään elinkeinoa yllä. Minä palaisin mielelläni Sri Lankaan milloin tahansa.

  11.4.2019 at 07.27 Reply
  • Emilia

   Kiitos Katja kommentista! 🙂 Tosi kiva kuulla, että teillä on samantapaiset fiilikset ja muistot Sri Lankasta 🙂 Joo Kalpitiya oli mielenkiintoinen ja hyvä kokemus myös. Vähän oli turismia edelleen ja meidän majoitus oli alueella, jossa ei oikeastaan ollut muita palveluja turisteille. Oli kiva nähdä paikallista elämää ja jutella paikallisten kanssa, lämpimät muistot sieltäkin.

   12.4.2019 at 08.20 Reply

  Leave a Reply