InAasia, Muut merkinnät

Pieni apu vaikuttaa isosti Intian Indoressa

Intian monet värit

Noin kolme vuotta sitten tutustuin Tansaniassa naiseen, jolta opin omien unelmien toteuttamisesta ja auttamisen moninkertaisista vaikutuksista. Tansanialainen ystäväni oli nuorena saanut tukea koulunkäyntiinsä, ja hän oli myöhemmin perustanut koulun, jossa olin vapaaehtoisena. Oli antoisaa ja opettavaista päästä seuraamaan, miten hän opettajana jakoi osaamistansa, voimavarojansa ja asennettansa eteenpäin paikallisille lapsille ja monissa kohtaamisissa myös lasten perheille. Vaikka hän itse eli vaatimatonta elämää, hän antoi omastaan paljon eteenpäin, myös niille lapsille, joiden perheet eivät pystyneet maksamaan koulumaksua. Pääsin näkemään, millainen voima ja vaikutus yhden ihmisen auttamisella voi olla toisiin ihmisiin ja sitä kautta elinympäristöön sekä koko yhteisöön.

Näiden ajatusten pohjalta lähdin viime talvena tukemaan Timanttipesulan Elämäntaitoja Indoreen -hanketta, jolla on mullistavat vaikutukset monien ihmisten elämään Keski-Intian Indoren slummissa. Tämän ammatti- ja elinkeinohankkeen ytimessä ovat intialaiset naiset ja nuoret. Lahjoitettujen varojen avulla he osallistuvat ammattikurssille ja saavat sitä kautta itselleen ammatin ja työpaikan. Naiset ja nuoret oppivat myös elämäntaitoja ja keinoja vaikuttaa yhteisössään. Heidän toimeentulonsa parantuu, heistä tulee entistä itsenäisempiä, ja he pystyvät vaikuttamaan elämäänsä sekä perheensä ja lastensa hyvinvointiin aikaisempaa enemmän.

Mikä hienointa, hanke on käynnissä tälläkin hetkellä ja tuottaa tuloksia koko ajan: tähänastisten lahjoitusten avulla 120 naista ja nuorta on päässyt mukaan ohjelmaan. He osallistuvat ammattikurssille, joka vastaa heidän omia kiinnostuksen kohteitaan ja jonka antaville valmiuksille ja taidoille on kysyntää työmarkkinoilla. Osallistujat ovat esimerkiksi saaneet valmiuksia pienyrittäjyyteen, osa on oppinut ompelutaitoja ja jotkut ovat suorittaneet Suomen hygieniapassia vastaavan lisenssin. Paikallinen autokoulu on kouluttanut naisia autonkuljettajiksi ja tarjonnut heille työpaikan. Naiset ovat perustaneet yhdessä osuuskuntia ja naistenryhmiä, joista esimerkiksi We Can -ryhmän jäsenet ovat neuvotelleet Indian Oilin kanssa esiliinojen valmistuksesta ja toimittamisesta sekä jo toimittaneet tietokonelaukkuja World Visionille.

Ja ketkä olivatkaan hankkeen takana? Timanttipesula on yhteisö ja blogi (kannattaa muuten lukea!), ja sitä pitää viestintä- ja varallisuusvalmentaja Unna Lehtipuu. Käytännön työn toteuttamisesta ja seurannasta vastaa kehitysyhteistyöjärjestö World Vision, joka on minulle ennestään tuttu järjestö. Suomen World Visionin kumppanina toimii paikallinen Intian World Vision, ja työtä toteutetaan myös muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Odottavin ja kutkuttavin mielin kerron myös, että meitä on lähdössä hankkeen tukijaporukkaa itse paikan päälle Indoreen katsomaan hankkeen tuloksia ja tapaamaan niitä naisia ja nuoria, joiden elämä on muuttunut. Lokakuun lopussa koittavalla ryhmämatkalla käymme Indoren lisäksi mm. tutustumassa World Visionin Hoshangabadin kehitysyhteistyöohjelmaan ja Intian luonto- ja kulttuurikohteisiin. Olen kiitollinen siitä, että pääsen tutustumaan paikkoihin ja ihmisiin, joita en millään tavanomaisella turistimatkalla kohtaisi.

Kutsun sydämellisesti myös sinut Elämäntaitoja Indoreen -hankkeen tukijajoukkoomme. Lahjoittamalla tähän yksityiseen varanhankintaprojektiin sinun on mahdollista vaikuttaa suoraan Intiassa elävien naisten ja nuorten kokonaisvaltaiseen elämään. Lahjoittaa voi vapaavalintaisella ja itselleen sopivalla summalla (tarkemmat tiedot alla). Suhteellisen pienellä summalla meillä Suomessa voi auttaa isosti Intiassa. Jos sinussa heräsi mielenkiinto, niin olisi ilo saada sinut mukaan myös matkakumppaniksi! Lahjoittajamatkalle on nimittäin yhä mahdollista ilmoittautua mukaan, joten kysy rohkeasti lisää.

Meillä hankkeen tukijoilla on tavoitteena kerätä kaikkiaan 20 000 euroa, jolla 200 Indoren naista ja nuorta voisi kouluttautua ammattiin. Yksi stipendi maksaa noin 100 euroa. Lahjoituksista ei mene sivukuluja, ja varojen käytöllä on kolminkertainen tilintarkastus, jonka toteuttavat Suomen ulkoministeriö, Suomen World Vision ja Intian World Vision. Toivomme, että lahjoitusta aikovat suorittaisivat summan hankkeen tilille mahdollisimman pian, jotta uusia naisia voi osallistua hankkeeseen. Hanke päättyy tämän vuoden lopussa. Kaikki lahjoittaneet kutsutaan vuoden lopussa vielä yhteiseen tapaamiseen, jossa esitellään hankkeen tuloksia ja nähdään matkakuvia, tervetuloa mukaan!

Lähtölaskenta matkalle on alkanut, ja aion siitä vielä kirjoitella blogini sivuilla syksyn mittaan. Viimeistään matkan annista ja sen herättämistä ajatuksista. Matka on minulle ensimmäinen vierailuni Intiassa, joten tiedossa on mieleenpainuvia ja vaikuttavia hetkiä monesta eri näkökulmasta.

Timanttipesula-yhteisön puolesta kiittäen,
Emilia

Kuva: Pixabay

Tutustu lisää

Elämäntaitoja Indoreen -esite
Elämäntaitoja Indoreen -Facebook-sivu
Timanttipesula-blogi
Suomen World Visionin verkkosivut

Näin voit lahjoittaa Elämäntaitoja Indoreen -hankkeeseen

1) Tee lahjoituksesi tilille FI3280001570768136, viitteeksi 269540. (Suomen World Vision)
2) Lähetä saman tien yhteystietosi (nimi, osoite, e-mail, puhelinnumero) World Visionille asiakaspalvelu@worldvision.fi sähköpostitse, ja kerro olevasi Timanttipesula-hankkeen tukija. Tietoja käytetään hankkeen etenemisestä ja World Visionin työstä yleisesti kertomiseen.
3) Tykkää Facebook-sivusta Elämäntaitoja Indoreen, jonka kautta tiedotetaan tapahtumista.

Intian lahjoittajamatkan ajankohta on 28.10.–3.11.2018.

Lisätietoja voi kysyä Unna Lehtipuulta unna.lehtipuu@framillafinland.fi.

By
0

You may also like

Leave a Reply