InMuut merkinnät

Kuvahaaste: vuosi 2018 kuvina

näkymät Kapkaupunkiin

Vielä ehtii – nimittäin fiilistelemään tätä vuotta Muuttolintu-blogin innostavan kuvahaasteen vuosi 2018 kuvina -muodossa.  Vuosi on ollut erinomainen matkailuvuosi, ja maailmasta inspiroituvana perustin myös tämän blogin kuluvana vuonna. Viimeisten 12 kuukauden aikana olen oppinut myös paljon itsestäni, saanut rohkeutta mennä eteenpäin ja toteuttaa merkityksellisiä asioita.  Olen nähnyt uskomattomia paikkoja ja saanut reissata ihanien ihmisten kanssa. Näissä seuraavissa kuvissa ja tarinoissa on joitakin näistä mieleen jääneistä hetkistä niin maailmalta kuin Suomesta.

1. Vuoden suosikkikuva

Voisin valita vuodesta monta suosikkikuvaa, mutta valitsin tämän, koska se merkitsee minulle monia tärkeitä asioita. Reissutoiveeni täyttyi, kun pääsin Etelä-Afrikkaan ja Kapkaupunkiin ja pääsin ihailemaan maisemia Lion’s Headin huipulta. Tuolla huipulla, tuossa hetkessä oli vapaa fiilis. Kuva muistuttaa minua myös siitä, että omia haaveita kannattaa kuunnella, jättää ”sitte ku” -puheet vähemmälle ja tehdä haaveet eläviksi. Kuva symboloi minulle sitä, että maailma on avoinna ja täynnä mahdollisuuksia niin matkamielessä kuin muussa mielessä. Mahdollisuuksille pitää vain uskaltaa antaa mahdollisuus. Lisäksi kuva tukee minua siinä, että vaikeinakin hetkinä kannattaa luottaa, uskoa itseensä ja omiin haaveisiin.

Lion's Headilla Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa

 

2. Arjen luksusta

Tänä vuonna on tullut löydettyä Helsingistä uusia suosikkiravintoloita ja -kahviloita. Tämä kuva on napattu Punavuoren Yes Yes Yesistä, jossa on ihanan värikäs tunnelma niin juomissa, ruuissa kuin miljöössä. Muina vuoden arjen luksusta -löytöinä mainittakoon Lonna-saaren ravintola sekä Kallion nurkilla sijaitseva ravintola Tanner.

Yes Yes Yes ravintolassa

 

3. Kesäkuva

Tässä kuvassa säteilemme saksalaisen vaihtokaverini kanssa. Kesähän oli kuumaa kuumempi, mutta tietenkin sinä päivänä, kun meillä oli vaihtoporukalla kuuden vuoden jälkeen yhteinen kokoontuminen Helsingissä, niin taivas kaatoi vettä. Siitä huolimatta oli niin hauskaa, että hymy karkaa yhä huulille, kun katson tätä kuvaa. Matkailu on tuonut elämääni tärkeitä ihmisiä.

Helsingissä vaihtokaverin kanssa

 

4. Ihana majapaikka

Kun pahkasiat tonkivat ruokaa, seeprat piileskelivät pusikossa ja yksinäinen sarvikuono käveli horisontissa, me olimme ystäväni kanssa innoissamme tästä majapaikasta Etelä-Afrikan Addo Elephant National Parkissa. Jos joskus pääsette Addoon, niin varatkaa majoitus Nyathi Rest Campista. Addo sijaitsee lähellä Port Elisabethia kätevän matkan päästä Garden Routelta.

Addo Elephant Parkin Nyathi rest Campissa

 

5. Hauska muisto

Oli sitten Espanjan laiva, roadtip Keski-Euroopassa tai Etelä-Afrikassa, monen tunnin lento tai pomppiva bussimatka Intiassa, niin onnistun nukahtamaan mitä ergonomisimpiin asentoihin. Pitkätkin matkat taittuvat nopeasti tällä taktiikalla. Haittapuolena ovat joskus ohikiitävät upeat maisemat. Tässä olen somasti nukahtanut siskoni viereen, kun tulimme Tabarcan saarelta Costa Blancalla.

6. Herkullinen hetki

Palasin juuri Espanjan joululomalta, jossa pääsin nauttimaan näistä Espanjan herkuista. Jälkiruoka crema catalana ja paella kuuluvat ikuisiin suosikkeihin.

Espanjan herkku, crema catalana

 

7. Se ei-niin-hohdokas muisto

Tässä kuvassa vielä nauratti, mutta parin minuutin päästä sain lumileikkien seurauksena aivotärähdyksen. Innostuimme kummitädin ja aussiserkkujen kanssa lumisodasta Himoksella, ja väistin taidokkaasti serkun lumipalloa syöksymällä maahan. Samalla löin pääni jäiseen lumeen. Onneksi muistoksi jäi vain hieman kummallinen olo sekä särkevä pää, ja levätä piti vielä seuraavana päivänä. Kaukomatkoilla sen sijaan sain nauttia terveenä olemisesta, mutta ensimmäisellä Espanjan reissulla sain vatsataudin, josta ei jostain syystä ole todisteita.

 

8. Rakkaassa seurassa

Kiitollinen siitä, että meidän perheessä meitä yhdistää innostus matkustamiseen ja kiinnostus maailmaa, sen ihmisiä, luontoa ja kultuureita kohtaan. Seikkailtiin sitten Suomessa tai ulkomailla, niin aika näiden kanssa tuntuu aina erityiseltä. Kuva on otettu Alicanten Santa Barbaran linnoituksen kauniissa maisemissa.

 

9. Suosikkikuva itsestä

Suosikkikuva itsestäni on tältä vuodelta tämä, koska omasta mielestäni näytän siinä vain niin puhtoisen onnelliselta. Intiasta ostettu norsuhuivi roikkuu kaulalla ja päällä on espanjalainen mekko, joten asuvalinta on väri-ihmiselle mieleinen.

Tabarcan saarella Costa Blancalla

 

10. Unohtumaton maisema

Vuoden upeimmat maisemat olivat Etelä-Afrikassa, Etelä-Saksassa ja Italian Dolomiiteilla, mutta ympyrä sulkeutuu Kaupkaupunkiin, josta vuoden ulkomaanreissut alkoivat. Kun toivon mukaan pääsen taas lähivuosina Etelä-Afrikkaan, täytyy yrittää buukata tämä majoitus näillä unohtumattomilla Pöytävuoren parvekemaisemilla.

 

Kiitos vuodesta 2018 ja hyvää uutta vuotta 2019! <3

OHJEET KUVAHAASTEESEEN:

Minkälainen vuosi teillä on ollut? Kerro se kuvin! Kuviesi ei tarvitse välttämättä olla matkoilta, kunhan ne sopivat annettuihin otsikoihin. Linkkaa Muuttolintu kuvahaasteen lähteeksi, kopioi nämä ohjeet juttusi loppuun ja jos haluat, linkkaa juttusi Muuttolintu -blogin kommenteihin!

 

Tervetuloa seuraamaan blogiani myös Instagramissa ja Blogit.fi:ssä!

By
10

You may also like

10 Comments

 • Anna / Muuttolintu

  Ai että, ollapa tuollaiset unenlahjat 🙂 Ihania muistoja ja kuvia! Etelä-Afrikka on kyllä korkealla omalla listalla, sinne pitäisi lähivuosina päästä. Kiva kun lähdit mukaan haasteeseen, onnellista ja reissurikasta uutta vuotta!

  30.12.2018 at 09.04 Reply
  • Emilia

   Kiitos Anna, ja kiitos myös inspiroivasta haasteesta! 🙂 Suosittelen lämpimästi Etelä-Afrikkaa, luonto ja maisemat ovat niin upeita ja se on yksi monipuolisimmista, kiinnostavimmista ja myös ristiriitaisimmista matkakohteista, joissa olen päässyt käymään.

   1.1.2019 at 12.15 Reply
 • Sini

  Minun suosikkeja noista oli sun aurinkoinen omakuva ja majapaikka 🙂

  30.12.2018 at 14.53 Reply
  • Emilia

   Kiitos Sini kommentista! 🙂 tuo Addon majoitus keskellä luontoa oli ikimuistoinen.

   1.1.2019 at 12.16 Reply
 • Elina Marjaana Travel

  Ihania muistoja ja voi miten ihana Etelä-Afrikka! Kävin Kapkaupungissa ekaa kertaa syksyllä 2017 ja viime keväänä menin jo uudestaan Etelä-Afrikkaan, tosin tällä kertaa Krugerin kansallispuiston maisemiin. Maa on todella upea ja sinne keksisi vielä niin monta muutakin reissua ja reittiä. Kapkaupunki on heittämällä yksi lempikaupungeistani. 🙂

  4.1.2019 at 19.43 Reply
 • Emilia

  Kiitos kommentista!😊 Ihanaa, että säkin olet päässyt Etelä-Afrikkaan! Se oli kyllä niin huippu ja toivon mukaan pääsen kans uudelleen sinne asap. Tuo Kruger olisi kyllä kiva kokea sitten toisella reissulla ja jatkaa siitä vaikka sitten etelää kohti. Kapkaupunki hurmasi myös mut ja sieltäkin vielä paikkoja näkemättä 🙂

  5.1.2019 at 10.05 Reply
 • Piyya

  Ihania kuvia ja muistoja viime vuodelta. Tätä haastetta on ollut kiva lukea, itseltä on jäänyt vielä tekemättä.
  Uskomattomat unenlahjat sinulla, useasti reissussa tuollaiset unenlahjat olis kyllä plusssaa 😊
  Toivottavasti tämä vuosi tuo yhtä ihania elämyksiä ja muistoja sinulle.

  5.1.2019 at 15.03 Reply
  • Emilia

   Kiitos kommentista, tää oli kyllä hauska haaste ja kiva oli palata erilaisiin muistoihin:) eikö, niitä unenlahjoja on kyllä monet ihmetelleet ja onhan se kätevää😁 Ja kiitos, ihania reissuja myös sulle tänä vuonna!🌼

   8.1.2019 at 19.12 Reply
 • Marja

  Tää on kyllä tosi kiva haaste, harkitsin itsekin, mutta en keksinyt kuvia kaikkiin kohtiin. Näistä jää kyllä erityisesti mieleen nuo Etelä-Afrikan kuvat, ihan vau! Ja sun omakuva säteilee onnea😊

  5.1.2019 at 18.10 Reply
 • Emilia

  Kiitos Marja :)) tämä oli hauska haaste ja piti kyllä vähän miettiä! Rakastuin niin Etelä-Afrikkaan. Ja kiitos, mäkin tykkäsin tuosta omakuvasta, kun se on niin luonnollisen onnellinen 🙂

  8.1.2019 at 19.15 Reply
 • Leave a Reply