InMuut merkinnät

Kuvahaaste: vuosi 2020 kuvina

Kolin Mäkrävaara

Vuosi 2020 otti koville, mutta kurjien juttujen lisäksi muistan sen myös erityisen merkityksellisistä iloista, seikkailuista ja rakkaiden kanssa vietetyistä hetkistä. Osallistuin Muuttolintu-blogin perinteiseen kuvahaasteeseen, joka tuo yhteen menneen vuoden hetkiä. Kiitos Anna jälleen haasteeseen innostamisesta! 

Haastetta kootessani sain huomata, että 2020 oli lopulta aika reissurikas odotuksiin ja maailman tilaan nähden. Kantavana teemana oli ei niin yllättäen kotimaa, ja pääsinkin käymään maassamme ristiin rastiin pohjoista, etelää, itää ja länttä myöten. Vuoden alussa olin Espanjassa Alicanten seudulla ja kesällä oli myös lyhyt piipahdus Norjan puolelle. Kaikki hienot paikat eivät mahtuneet tähän katsaukseen.

Mutta nyt seuraavaksi juuri päättyneen vuoden muistoihin kuvien muodossa. Bloggaajille ohjeet haasteeseen osallistumiseen ovat postauksen lopussa.

1. Vuoden suosikkikuva

Suosikkikuvia riittäisi, mutta tähän valitsin neljä muskettisoturiani, jotka taivalsivat Saanatunturilla Käsivarren Lapissa. Olin Ollin ja kolmen ystävämme kanssa näillä huudeilla ja pohjoisen road tripilla kesäkuun lopussa.

Ennen kuvan ottamishetkeä olimme syöneet tunturin rinteessä retkikeittimellä tehtyä ruokaa ja ihailleet Saanalta avautuvia hulppeita maisemia, jotka alkoivat suoraa edestämme kohti Kilpisjärveä ja lumihuippuisia vuoria. Kuvassa olemme pikkuhiljaa matkalla alas kaltevalta tunturilta, joka tarjosi meille yhden vuoden ikimuistoisimmista patikoista.

Lue lisää:

Saanatunturin huiputus Kilpisjärvellä

2. Arjen luksusta

Arjen luksusta -kruunun saavat meidän lähimetsämme ja lenkkipolkumme Helsingissä. Ylipäätään ja varsinkin vuonna 2020 tuntui luksukselta ja etuoikeudelta päästä luontoon milloin tahansa, kun itseä huvitti. Onneksi myös maamme pääkaupungissa ja sen ympäristössä riittää luontokohteita, joihin lähteä tutustumaan.

Vuonna 2020 lanseerasimme Ollin kanssa uuden haasteen, jotta tutustuisimme lähiluontoon mahdollisimman monipuolisesti. Päätimme vierailla mahdollisimman monella Helsingin luonnonsuojelualueella, joita on monia kymmeniä. Haasteen toteutus jatkuu tänä vuonna.

Alla olevan kuvan otti ystäväni Haltialanmetsän luonnonsuojelualueella, joka on yksi kantapaikoistani. Jotta arjessa olisi vielä ripaus enemmän luksusta, minulla on ylläni suosikki Kaikon bambimekkoni.

Haltialassa Helsingissä

3. Kesäkuva

Kesäkuvasta minulle tuli mieleen retki Mathildedalin ruukkikylään ja Teijon kansallispuistoon, joihin suuntasin äidin ja siskoni kanssa heinäkuussa kahdeksi yöksi. Todella sympaattisia ja kauniita paikkoja molemmat ja menisin niihin uudelleen.

Kuvassa nauran äitini kanssa. Tuo riemukas hetki kesti aika kauan, ja kamerassani on edelleen monta siskoni ottamaa kuvaa tuosta hetkestä. Naurunaihe ei varmaan ollut mikään ihmeellinen, mutta vilpittömän hauskaa oli. Olimme juuri syöneet Ruukin Krouvissa ja tulleet istumaan laiturille ruukkikylän satamaan. Oli kesäilta parhaimmillaan.

Mathildedalin satamassa äidin kanssa.

4. Ihana majapaikka

Yksi kotimaanmatkailun haave toteutui, kun yövyimme Ollin kanssa modernissa iglussa Rukalla. Vaikka emme nähneet revontulia, se oli ainutlaatuinen elämys valkoisen metsän rauhassa ja jää varmasti mieleen pitkäksi aikaa. Innostuin tietysti lisää ja ajattelin, että olisi kiva mennä vastaavaan myös jossain muualla Suomessa. Toteutin visiitin kaupallisessa yhteistyössä Magical Pondin kanssa.

Toinen ihana majapaikka oli huvila Norjan Lyngenissä vuori- ja merinäkymillä. Se oli upea vuoristoparatiisi, jonne haluaisin palata.

Lue lisää:

5. Hauska muisto

Tästä tuli mieleeni patikkaretki Norjassa, kun edellä mainitulla road tripilla teimme retken Blåvatnet-nimiselle jäätikköjärvelle Lyngenissä. Varsinkin menomatkalla saatoin kiroilla itsekseni, sillä kävelin ontuen kivikossa noin yhdeksän kilometriä. Ennen tätä patikkaa olin saanut kamalat rakot kantapäihini, jotka saivat alkunsa Saanan valloituksella. En voinut olla kiinnittämättä huomiota myös siihen, miten vastaantulevat patikoijat katsoivat minua ja tuntuivat miettivän, että olenkohan nyt oikeassa paikassa. Hauska muisto varsinkin näin jälkikäteen. Mutta pitihän sinisen jäätikköjärven takia sisuuntua.

Lue lisää:

Blåvatnet Lyngenissä

6. Herkullinen hetki

Spesiaaleja ruokahetkiä esimerkiksi ravintoloissa oli aikaisempiin vuosiin verrattuna huomattavasti vähemmän vuonna 2020. Toivottavasti siihen tulee muutos tänä vuonna.

Ruokaelämyksistä minulle jäi kirkkaasti mieleen illallisemme Mustion Linnan ravintolassa, Linnankrouvissa. Paikka on tunnelmallinen ja palvelu ystävällistä. Maistuvalta illalliselta ei jäänyt juuri kummoisia kuvia, mutta alla on kuva köynnöskasvin uumenissa olevasta ravintolasta. Linnankrouvin lisäksi vuoden harvat ravintolahetket koimme esimerkiksi kortteliravintola Kulmassa Helsingissä. Kulmalle myös lämpimät suositukseni.

Lue lisää:

Mustion Linnan Linnankrouvi

7. Se ei-niin-hohdokas muisto

Huikeiden hetkien lisäksi ikäviä muistoja riittää viime vuodelta. Palaan kevyeen sellaiseen, joka kuitenkin kuvastaa vuoden 2020 arvaamattomuutta. Olimme Rukalla Kuusamossa joulukuun alussa mökkeilemässä parin ystävämme kanssa. Reissun loppupuolella heräsin yhtenä yönä kurkkukipuun ja lähdimme aamulla paahtamaan autolla kohti etelää takaisin kotiin. Alkumatkasta näimme reissun ihka ensimmäiset porot, joiden kanssa kolari oli todella lähellä.

Koronatestin tekeminen olisi toki onnistunut myös Kuusamossa, mutta tiedustelujeni mukaan tuloksen saamiseen olisi mennyt kauemmin kuin että menin pikatestiin Helsinkiin saapuessani. Oli tärkeää saada tulos mahdollisimman nopeasti, koska se vaikutti myös läheistemme lähipäivien suunnitelmiin.

Tulos oli negatiivinen ja parin päivän päästä olin terve kuin pukki. Ehkä kurkkukipu oli peräisin edellisillan hiihtolenkiltä. Onneksi ehdimme olemaan Rukalla melkein koko suunnitellun ajan ja meille jäi sieltä upeita valkoisia muistoja. Ensi kerralla sitten Konttaisen vaaralle, joka jäi väliin äkkilähdön vuoksi. Jäi ikävä näitä maisemia.

8. Rakkaassa seurassa

Tähän olisin voinut valita myös jonkin kuvan isoäitini synttäreiltä Merenkurkusta tai perhekuvan Kolin joulureissulta. Koin myös ystävien kanssa rakkaita hetkiä, vaikka ne olivat normaalia enemmän harvassa.

Kuitenkin tähän valikoitui kuva minusta ja Ollista, kun olimme aivan vuoden alussa Espanjassa Costa Blancalla. Alicanten seudusta on tullut meille tärkeä latautumispaikka, jossa aurinkoenergiaa riittää myös talvikuukausina. Vuoden 2020 toukokuussa juhlimme kymmentä yhdessäolon vuotta ja heinäkuussa meillä oli viides hääpäivä. Niin haastavat kuin huikeat ajat ovat tuoneet meitä kahta yhteen entistä enemmän ja olemme olleet vuorotellen toistemme tukena.

Lue lisää:

9. Suosikkikuva itsestä

Ei kukkatyttöä ilman kukkia. Jo kahtena vuonna olen päässyt poimimaan auringonkukkia Helsingin Tuomarinkylän kartanolle. Niitä istutetaan sinne kaupunkilaisten iloksi ja poimittavaksi. Vuoden 2020 pelto oli aivan valtava ja kukat olivat yli kaksimetrisiä. Kävin sekä itsekseni, mieheni ja ystävän kanssa kävelemässä kukkalabyrintissa. Tänne taas ensi elokuussa!

10. Unohtumaton maisema

Koin unohtumattomia maisemia Mallan luonnonpuistossa Enontekiön Kilpisjärvellä. Kun lähdimme tuolle päiväpatikalle, en osannut ollenkaan odottaa, miten upeita maisemia vastassa olisi. Malla meni heittämällä yhdeksi kauneimmista paikoista, joissa olen Suomessa seikkaillut. Meille sattui Mallassa upea kesäpäivä. Kitsiputous solisi runsasvetisenä ja lämpöasteita oli reilut 20 astetta.

Mallan luonnonpuisto

Täytyy lopuksi mainita, että haastavasta (reissu)vuodesta huolimatta näin todella paljon unohtumattomia maisemia. Tähän kohtaan olisin voinut valita myös esimerkiksi Norjan Lyngenin huvilalta ja Saanatunturilta avautuvat mahtipontiset maisemat, Muonion Särkitunturin keidasmaiset näkymät tai kuin toiselta planeetalta olevat Rukan talvimaisemat. Tämän postauksen kansikuva on Kolin kansallispuistosta, joka hurmasi minut joululomalla.

Lue lisää:

Kuvahaaste – Ohjeet:

Minkälainen vuosi teillä on ollut? Kerro se kuvin, edellä mainittuihin otsikoihin sopien. Linkkaa Muuttolintu kuvahaasteen lähteeksi, kopioi nämä ohjeet juttusi loppuun ja jos haluat, linkkaa juttusi Muuttolintu -blogin kommenteihin.

Toivoa, iloa, terveyttä ja uusia seikkailuja sinulle uuteen vuoteen 2021!

Tervetuloa seuraamaan blogiani myös InstagraminFacebookin ja Blogit.fi:n puolella. 

By
19

You may also like

19 Comments

 • Terhi

  Näyttää onnistuneelta vuodelta. Minun tuli kova ikävä tuntureita, vuoria ja vuoripuroja kun näin kuvasi.

  3.1.2021 at 13.41 Reply
  • Emilia

   Ne ovat kyllä upeita <3 Hyvää uutta vuotta!

   7.1.2021 at 14.03 Reply
 • Sandra / The Present is Perfect

  Lappi-kuvat olivat erityisen kauniita, mutta kyllä suosikeiksini tuli silti kuvat, joissa pidät hauskaa muiden kanssa! Ei mitään poseerausta, vaan ihanasti olet saanut taltioitua kuvien tunnelman.

  Hyvää uutta vuotta sinulle!

  3.1.2021 at 15.07 Reply
  • Emilia

   Kiitos ihanasta kommentista, ja samoin sinne, hyvää uutta vuotta!

   7.1.2021 at 14.04 Reply
 • Elina / elinanmatkalaukussa

  Ihania muistoja ja hienoja kuvia! Taidan tarttua tähän kuvahaasteeseen! Haasteet on kivoja! 🙂

  3.1.2021 at 15.08 Reply
  • Emilia

   Kiitos Elina! Ja tartupa, näitä on kiva koota ja lukea 🙂

   7.1.2021 at 14.05 Reply
 • Mari / Kodinvaihtaja

  Ihana Bambimekko ja autenttisessa ympäristössä. Mietin itsekin, että kun viime vuonna kiersin kolmea vaille kaikki kansallispuistot ( muutama edellisiltä vuosilta), niin tänä vuonna voisi suunnata lähikohteisiin enemmän!! Ja toivottavasti myös kunnolla ulkomaille pääsisi.

  3.1.2021 at 16.35 Reply
  • Emilia

   Bambimekko on paras!
   Ootpa ollu ahkerana kansallispuistojen kiertämisessä. Niitä riittää kyllä erilaisia ja kauniita. Toivotaaan myös ulkomaanreissuja tälle vuotta!

   7.1.2021 at 14.06 Reply
 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Teillä näyttää olleen lukuisia kivoja hetkiä vuoden 2020 aikana, kaikesta huolimatta. 🙂 Omaammekin matkavuoteen mahtui loppujen lopuksi myös paljon kivoja juttuja, niin taidetaan itsekin ottaa tästä koppi ja tehdä omastakin vuodesta tällainen kuvakooste. Nuo talviset kuvat sekä Kuusamosta että Kolilta näyttävät todella hienoilta. Taitavat olla sellaisia paikkoja, että näyttävät kauniilta ympäri vuoden!

  Oikein hyvää alkanutta vuotta teille!

  3.1.2021 at 17.37 Reply
 • Anna | Muuttolintu

  Kuulostaa siltä, ettei ollut loppupeleissä ollenkaan pöllömpi vuosi. Ihania kuvia ja etenkin mielettömiä Suomi-maisemia. Hirveä Lappi-kuumehan tässä tulee, varsinkin tuo suosikkikuva kuuluisi johonkin matkailuesitteeseen. Saanan haluaisin ainakin joskus huiputtaa, ja näköjään Kolille on päästävä myös talvella. Tuo kesäkuva on myös ihana, jotenkin niin onnistunut spontaani kuva auringonsäteineen 🙂

  Kiva kun osallistuit! 🙂

  4.1.2021 at 01.59 Reply
 • Tiina Johanna / Kookospalmun Alla

  Hyvältä näyttää vuoden kooste! On ollut ilo huomata, että tosiasiassa olemme saaneet kaikki aika paljon kivoja kokemuksia ja matkoja vuonna 2020, koronasta ja rajoituksista huolimatta. Mekin kävimme Pohjois-Norjassa, mutta Lapin ohi hurautimme vain nopeasti autolla. Toiveena olisi tämän vuoden aikana käydä Lapissa nauttimassa paremmin tunturimaisemista ja itse haluaisin Saanan valloittaa. 🙂 Tuo Blåvatnet on niin upea! Sinne haluaisin myös, emme sinne nyt tällä reissullamme menneet ollenkaan. Tuo teidän iglumajoitus sai myös oman igluhimon jylläämään. Osallistuin myös haasteeseen, tässä linkki siihen jos haluat käydä lukemassa. 🙂 Ihanaa uutta vuotta ja toivottavasti Espanjan lämpö kutsuisi taas pian! http://www.kookospalmunalla.fi/vuoden-parhaat/kuvahaaste-matkavuosi-2020-kuvina/

  4.1.2021 at 16.01 Reply
 • Anne/ Matkahetket

  Hienoja kuvia ja varmasti mieleenpainuvia muistoja! Itsekin haluaisin joskus tuollaisessa iglussa yöpyä. 🙂

  4.1.2021 at 17.22 Reply
 • Cilla Maria | From sunset last night to sunrise this morning

  Ihania piristäviä kuvia <3 Oma suosikkini oli tuo auringonkukkakuva. Harmi että Rukan reissu jäi odotettua lyhyemmäksi, mutta onneksi ei kuitenkaan ollut koronaa. Hyvää alkanutta vuotta!

  5.1.2021 at 11.48 Reply
 • Sari / matkalla lähelle tai kauas

  Näitä kuvakoosteita on kiva lukea! Ihanat talviset kuvat. Kaikesta huolimatta, toivottavasti on ollut hyvä vuosi!

  6.1.2021 at 23.20 Reply
 • Anna Koskela

  Tämä on mukava haaste, ja kirjoitinkin juuri Muuttolintu-blogiin, että pitäisi osallistua. TUlisi käytyä samalla vuoden matkakuvia läpi. Ne ovat vielä hieman lajittelematta. Ihania kuvia sinulla <3

  8.1.2021 at 08.56 Reply
 • Veera Bianca

  Ihania hetkiä maailmalta ja lähempää! 🙂 Pitänee itsekin tarttua tähän haasteeseen, tosin suuri osa kuvista on varmaan peili-selfieitä verkkareissa kotona tältä vuodelta! 😀

  9.1.2021 at 20.37 Reply
 • Aila ja Juha

  Hienoja kuvia ja hyviä muistoja aivan riittämiin tästä poikkeuksellisesta vuodesta. Yksi kuva puhutteli aivan erityisesti. Haltialan aarnimetsän pitkospuut ovat meidänkin lähiluontoamme. Suunnilleen kävelymatkan päässä, vaikka usein tulee ajettua autolla joko Paloheinään tai Niskalaan parkkiin, että olisi aikaa ja voimia kunnolla samoilla metsäpolut. Aila

  9.1.2021 at 22.29 Reply
 • Paula - Viinilaakson viemää

  Ihania kuvia! Olettepa ehtineet kuitenkin nauttimaan elämästä vaikka vuosi olikin mitä oli. On muuten tosi kiva tuo mekko josta mainitsit erikseen vielä tekstissäkin. Katsoin ensin ja kuvaa, ja mietin, että mistähän tuo mekko on, kunnes sitten luin tekstin. Hyvää uutta vuotta sinne!

  9.1.2021 at 22.40 Reply
 • valkoinen saippua-annostelija

  Hei, olet tehnyt upeaa työtä.

  15.5.2021 at 06.51 Reply
 • Leave a Reply